"Nisam previše uzbuđen zbog priče o Begoviću, ne vjerujem da želi doći"
Asmir Begović u Bournemouthu igra sezonu za zaborav. Na kraju je izgubio mjesto prvog golmana od veterena Artura Boruca (Foto: EPA)

Legenda Stoke Cityja Mike Pejic

"Nisam previše uzbuđen zbog priče o Begoviću, ne vjerujem da želi doći"

M. Šljivak

Ekipa Bournemoutha u narednoj sezoni ne računa na bh. golmana Asmira Begovića.

Menadžer ovog tima Eddie Howe je zbog loše forme Asmira preselio na klupu, a sve se više piše o dolasku novog čuvara mreže u redove ovog tima.

Howe želi da dovede Jacka Butlanda iz Stokea, a u transfer je spreman uključiti i Begovića.

Kako Stoke cijeni Butlanda 30 milliona funti, Bournemouth je spreman da uz određenu količinu novca pošalje i bivšeg bh. reprezentativca, koji je već ranije branio u Stokeu.

On je za Stoke odigrao preko 150 utakmica u periodu od 2010. do 2016. godine, a kasnije je otišao u Chelsea, potom i u Bournemouth.

S obzirom na to da je među najplaćenijim igračima Bournemoutha, klub ima plan da ga se riješi na ljeto, pošto je svakako izgubio prvo mjesto na golu, a isto je pripalo iskusnom Poljaku Arturu Borucu.

Međutim, nekadašnji fudbaler Stokea Mike Pejic je uvjeren kako Begović nema namjeru da brani u Championshipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam previše uzbuđen zbog priče o povratku Asmira Begovića naredne sezone. Bournemouth očigledno želi Jacka Butlanda, pa se priče pišu o povratku Begovića. Sumnjam da Asmir želi braniti u Championshipu, niti se vraćati u tim gdje je već bio. Ako ode iz Bournemoutha, vjerovatno će to biti van Engleske. Moguće je da se želi okušati u Francuskoj, Italiji ili Njemačkoj", istakao je Pejic.

Ukoliko ne prođe ponuda Stokeu, Bournemouth ima rezervne opcije, a to su Simon Mignolet iz Liverpoola i Nick Pope iz Burnleyja.

Promo

Oglasi

Najnovije vijesti