Golman Venecuele olakšao Argentini put u polufinale, slijedi veliki derbi protiv Brazila
Lautaro Martinez je bio strijelac prvog gola

Venecuela je u drugom poluvremenu do primljenog gola igrala odlično

Golman Venecuele olakšao Argentini put u polufinale, slijedi veliki derbi protiv Brazila

S. Pašalić, foto: EPA

Argentina je u četvrtfinalu Copa Americe savladala Venecuelu sa 2:0.

Od samog početka utakmice Argentinci su krenuli u napad, a već u 3. minuti je Sergio Aguero imao prvu priliku, ali je njegov šut zaustavio golman Venecuele.

Nije se dugo čekalo da Argentina dođe do vodstva, a desilo se to u 10. minuti kada je Aguero pucao na gol Venecuele, a Lautaro Martinez petom skreuo loptu u gol za 1:0.

Nakon toga Argentinci su nastavili dominirati, ali se rezultat do kraja poluvremena nije mijenjao.

I u nastavku je Argentina nastavila sa dobrom igrom u prvih 10-tak minuta, ali je nakon toga Venecuela zaigrala nešto bolje.

Izgledalo je kao da bi Venecuela mogla stići do izjednačenja, ali su u 74. minuti igrači Argentine ukrali loptu protivničkim igračima, lopta je došla do Aguera koji je pucao, a golman Venecuele je očajno reagovao i Giovani Lo Celso je pogodio za 2:0 Argentine.

Venecuela je i nakon primljenog drugog gola nekoliko puta zaprijetila Argentini, ali se rezultat do kraja ipak nije mijenjao.

Argentina će se tako u polufinalu Copa Americe sastati u velikom derbiju sa domaćinom, reprezentacijom Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi