Veliki kiks Brazila protiv Venecuele, važna pobjeda Perua protiv Bolivije
Na kraju je ostalo 0:0

Brazilcima su na asistenciju VAR-a poništena dva gola

Veliki kiks Brazila protiv Venecuele, važna pobjeda Perua protiv Bolivije

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Brazila je sinoć u 2. kolu Copa Americe odigrala protiv Venecuele 0:0.

Brazilci su bili uvjerljivi 1. kolu protiv Bolivije i slavili sa 3:0, a u meču protiv Venecuele su također dominiralu na terenu, ali na kraju nisu uspjeli postići gol.

U 17. minuti je Brazil imao prvu bolju priliku za gol, ali je Richarlison pucao snažno po sredini gola, a golman Venecuele je izbio loptu u korner.

To je bila i najbolja prilika Brazila u prvom poluvremenu, a već početkom drugog, u 47. minuti Brazilci su tražili penal, a sudija je na asistenciju VAR-a odlučio da ipak ne dosudi najstrožu kaznu.

U 60. minuti Brazil je stigao do vodstva kada je Gabriel Jesus zabio gol, ali je on na asistenciju VAR-a poništen.

Brazilci su napadali, a u 87. minuti su postigli i drugi gol na ovoj utakmici, ali je i on također na asistenciju VAR-a poništen zbog ofsajda pa je ostalo 0:0.

U drugoj utakmici ove grupe Peru je savladao Boliviju sa 3:1. Povela je reprezentacija Bolivije u 28. minuti golom Martinsa sa bijele tačke, a Paolo Guerero je u 45. minuti izjednačio na 1:1.

Peru je do preokreta stigao u 55. minuti kada je Jefferson Farfan postigao gol za 2:1, a konačni rezultat je postavio Edison Flores u 95. minuti.

Na tabeli Brazil i Peru imaju po 4 boda, Venecuela ima 2, dok je Bolivija bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti