Prvi kontakt s loptom i gol za dugo sjećanje: Magija Lewandowskog!

Bayern poveo

Prvi kontakt s loptom i gol za dugo sjećanje: Magija Lewandowskog!

E. Škorić

Robert Lewandowski je večeras postigao deveti gol u Ligi prvaka.

Sjajni poljski napadač igra sve bolje i bolje, a večeras je u Kijevu postigao sjajan gol za vodstvo Bayerna od 1:0 u 14. minuti.

Spektakularnim pogotkom "makazicama" načeo je Ukrajince iako se igra u teškim uslovima i po snijegu.

Bayern je već osigurao nokaut fazu, ali jasno je da njemački prvak uvijek ide na pobjedu, bez obzira na sve.

[twitter]https://twitter.com/taticobolbr/status/1463206786236878848[/twitter]

Poljak zaista igra u životnoj formi, zbog čega je nedavno u izboru Tuttosporta proglašen najboljim igračem svijeta, a mnogi smatraju da je zaslužio i Zlatnu loptu.

Oglasi

Ove sezone u Bundesligi je postigao 14 golova na 12 utakmica, dok je u Ligi prvaka dao devet golova na nepunih pet u takmica, a ima i dva gola u Superkupu Njemačke, dok je redovno strijelac i u dresu poljske reprezentacije.

Nije ni čudo što su za bivšeg golgetera Borussije Dortmund zainteresovani velikani širom Starog kontinenta, a vidjet ćemo hoće li se Bayern usuditi prodati svog najboljeg igrača koji od 2014. godine briljira.

Novi ugovor?

Trenutno jedan od najboljih svjetskih fudbalera, poljski napadač Robert Lewandowski, mogao bi potpisati novi ugovor sa Bayernom.

Iako se u posljednje vrijeme mnogo špekulisalo o odlasku poljskog napadača iz Bayerna prije nego li mu istekne ugovor koji vrijedi do ljeta 2023. godine, čini se da bi se stvari po tom pitanju mogle promijeniti.

Naime, kako pišu njemački mediji, agent poljskog napadača Pini Zahavi i čelnici Bayerna početkom naredne godine sastat će se kako bi pokušali postići dogovor oko potpisivanja novog ugovora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također se navodi da su obje strane zainteresirane za produžetak saradnje pa upravo takva opcija u ovom trenutku izgleda i kao najrealnija.

Gol pogledajte OVDJE.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kakva k*rceva grupa...izivljavaju se na ovim propalim ekipama i neki se tome dive i govore na osnovu toga kako su oni prvi favoriti za osvajanje LP...vidjet cemo ih kad nalete na neku ozbiljniju ekipu.
0 9
Klicko
sto igraju lopte ako snijeg pada,nahladit se,upalu pluca fasovat
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi