Golovi Valencije su tek sada itekako sumnjivi!

Skandal potresa Španiju

Golovi Valencije su tek sada itekako sumnjivi!

"Operacija Oikos" uzborkala je strasti u Španiji. Riječ je o nazivu akcije u kojoj je uhapšeno više osoba zbog navodnog namještanja fudbalskih mečeva.

Između ostalih uhapšeni su nekadašnji igrači Real Madrida Raul Bravo i Carlos Aranda, te Borja Fernandez.

Jedan od mečeva koji se istražuju jeste i onaj posljednjeg kola španskog šampionata u kojem je Valencia kao gost savladala Valladolid sa 0:2 i upisala pobjedu koja joj je donijela plasman u Ligu prvaka.

Inače, Getafe i Valencia su se u posljednjem kolu sezone 2018/2019 španskog šampionata borili za plasman u Ligu prvaka. Dva tima su u posljednje kolo ušla sa istim brojem bodova i borili su se za četvrto mjesto. Na kraju je u LP otišla Valencia.

Navodno je igračima Valladolida plaćeno da izgube utakmicu, a sve je organizovao Raul Bravo.

Bravo i njegovi kompanjoni su ciljali na konačnu pobjedu Valencije i pobjedu Šišmiša u oba poluvremena što se i desilo.

Iz presretnutih poruka Carlosa Arande navodno se može saznati da su "kupljena sedmorica fudbalera Valladolida".

Pogledaju li se golovi Valencije protiv Valladolida, tek sada se, kada su pomenute informacije izašle u javnost, može reći da su bili itekako sumnjivi.

Oba su, naime, pala nakon velikih grešaka domaćih fudbalera.

Prvi je postigao Soler u 36. minuti susreta nakon što je prethodno užasno pogriješio jedan defanzivac Valladolida i prodao loptu, dok je drugi gol postigao Rodrigo u 52. minuti. Tada su prilikom izvođenja gol auta užasno reagovali golman domaćih i jedan defanzivac (glavni krivac), te su omogućili Šišmišima da lagano dođu do drugog gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je izgledalo izvođenje gol auta i rakacija fudbalera domaćih koji su prethodili drugom golu Valencije možete pogledati na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi