Golovi za pamćenje u torinskom derbiju, Cuadrado za pobjedu
Foto: EPA

Juventus savladao Torino

Golovi za pamćenje u torinskom derbiju, Cuadrado za pobjedu

Midhat Šljivak

Juventus je u gradskom derbiju savladao Torino s 2:1 u susretu 11. kola italijanske Serie A.

Prvo poluvrijeme donosi nešto bolju igru Juventusa, koji je nakon ovog dijela igre imao vodstvo od 1:0.

Jedini gol u prvom poluvremenu postigao je Paul Pogba i to na fantastičan način. U trku je podigao loptu, te ju je poslao iza leđa golmana Padellija za prednost Stare dame od 1:0.

Međutim, Torino je zaigrao sjajno u nastavku, a u 51. minuti stigli do izjednačenja. Bomba Cesarea Bova završila je iza leđa Gianluigija Buffona, koji je bio nemoćan (1:1).

Do kraja su oba tima imala šanse. Torino je bio nešto bolji, ali u nadoknadi vremena Juan Cuadrado pogađa za veliku pobjedu Juventusa.

Serie A, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Torino 2:1 (Pogba 19', Cuadrado 90+3' / Bovo 51')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.