Rusi odahnuli pred meč odluke protiv Hrvatske: Bolje jutro im nije moglo svanuti

Golovin će igrati

Rusi odahnuli pred meč odluke protiv Hrvatske: Bolje jutro im nije moglo svanuti

Edmir Škorić

Kako javlja Match TV, veznjak ruske reprezentacije Aleksandr Golovin nije teže povrijeđen i bit će spreman za "utakmicu istine" protiv Hrvatske.

Rusija je jučer deklasirala Cipar sa 6:0, a Golovin je zamijenjen sredinom drugog dijela, nakon što je osjetio bolove, te je kasnije koristio led za oporavak.

Međutim, stižu vijesti da je 25-godišnjak dobio jedan udarac i da je zamijenjen zbog preventivnih mjera, te da će zaigrati na gostovanju kod Hrvatske 14. novembra.

Računica pred direktan okršaj na Poljudu je sasvim jasna. Hrvatska mora da pobijedi ako želi direktno na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine, dok bi svaki drugi ishod značio da će Rusi ostati na prvom mjestu, a Hrvatska bi u tom slučaju otišla u baraž.

Golovin, koji igra za Monaco, jedan je od ključnih igrača ruske reprezentacije i njegovo prisustvo svakako će biti od velike važnosti za Ruse u ovom "meču istine" u Splitu.

Podsjetimo da je Hrvatska sinoć sa 7:1 slavila na Malti i zadržala šanse da bude prva, ali najteži izazov u ovim kvalifikacijama tek sada slijedi u zadnjem meču.

Valerij Karpin, selektor Rusije, naravno ističe da bi bio zadovoljan bodom na Poljudu:

"Ne vidim nikakav problem u tome. Svi bismo prije mjesec dana potpisali da budemo u takvoj situaciji. Rekli ste da bi bilo bolje da imamo isti broj bodova kao i Hrvatska prije susreta s njima. Nakon Malte ste napomenuli nepriznati gol Osipenka, inače bismo Hrvatsku sustigli po gol-razlici. I sad nismo po tome bolji, nego po bodovima. U čemu je problem? Ne razumijem. Svako bi platio da bude u takvoj poziciji."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li mu je utakmica s Hrvatskom najveća u karijeri?

"Ne znam. Za mene je najintenzivnija utakmica bila kada je Rostov igrao protiv Urala. Tamo je napetost bila veća nego danas."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi