Gomez neće novi ugovor, ide u MLS?
EPA

Nekadašnji napadač Bayerna

Gomez neće novi ugovor, ide u MLS?

Marija Gomeza u narednoj sezoni definitivno nećemo gledati u dresu Stuttgarta.

Legendarni njemački napadač se među Švabe vratio u januaru 2018. godine, a ugovor koji mu važi do kraja sezone neće produžiti i ovog ljeta bit će slobodan u izboru nove sredine.

Potvrdio je to i sam Gomez, koji s 34 godine na leđima namjerava i dalje igrati fudbal, a sve je izvjesnije da će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama odakle ima nekoliko ponuda.

"Gomezu je skoro bilo ponuđeno mjesto u stručnom štabu Stuttgarta, međutim danas to nije opcija", navode mediji u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije nego što donese konačnu odluku, Gomez je maksimalno fokusiran na aktuelnu sezonu u 'Zweiti' u kojoj sa Stuttgartom vodi borbu za povratak u elitni rang njemačkog fudbala.

Dosad je u 20 utakmica zabio šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi