Navijači ga "zaboravili", izgubio volju za fudbalom, udebljao se i razmišlja o prekidu karijere

Teško ga možete prepoznati

Navijači ga "zaboravili", izgubio volju za fudbalom, udebljao se i razmišlja o prekidu karijere

H. Zilić

Argentinski napadač Gonzalo Higuain lagano privodi karijeru kraju.

Higuain je član Miamia u MLS ligi s kojim ima ugovor do kraja 2022. godine, a nakon toga pitanje da li će još igrati fudbal ili se penzionisati u 35. godini. Izglednija je ova druga opcija.

Jedan od razloga leži u činjenici da Higuain ne izgleda kao fudbaler, a potpuno je promijenio imidž.

Higuaina sada krasi duga gusta brada, a primjetno je da ima i desetak kilograma više, no neće mu to puno smetati u MLS ligi, gdje je ipak ugovor dobio na ime i karijeru koju ima iza sebe.

Na 39 mečeva u MLS-u, argentinski napadač je postigao 13 pogodaka, a u MLS je došao iz Juventusa u septembru 2020. godine.

Otišao je u MLS, prvenstveno radi odlične zarade. U klubu Davida Beckhama zarađuje oko šest miliona dolara po sezoni. Međutim, glad za fudbalom je totalno izgubljena do tolike mjere da razmišlja o prekidu karijere i sve je izglednije da će se to i desiti krajem godine.

I prošle godine se pisalo da Higuain više ne liči na fudbalera, izgubio je volju za fudbalom, imao je porodičnih problema, ali mnogi su mišljenja da još može dati fudbalu i da ima magije, ali neke stvari su ipak jače. Pomalo je i "zaboravljen" od strane navijača, a razlog je i njegova fudbalska skromnost posljednjih 15 mjeseci.

Kako god završilo na kraju 2022. godine, Higuain će ostati upamćen kao jedan od najboljih svjetskih napadača posljednje dvije decenije

Top Komentari

MaDaj
Vijest godine, 35to godišnji fudbaler razmišlja o penziji nakon američke iskurzije. Uz to je pustio bradu sto ne prilici jednom fudbaleru, mora da je na drogama
5 1
Kuuler
“Ne izgleda na fudbalera”????? Boze dragi….
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi