"Postigao sam 26 golova, a oni mi dovode Benzemu i Kaku"
Foto - EPA

Higuain se prisjetio boravka u Realu

"Postigao sam 26 golova, a oni mi dovode Benzemu i Kaku"

M. Šljivak

Gonzalo Higuain iza sebe ima zaista bogatu evropsku karijeru.

Danas 33-godišnji argentinski napadač igra u MLS ekipi Inter Miami, a može se pohvaliti da je igrao za istinske velikane svjetskog fudbala.

Počeo je u River Plateu, igrao je potom šest godina u Real Madridu, a zatim je oblačio dres Napolija, Juventusa, Milana i Chelseaja.

U razgovoru za ESPN Higuain se prisjetio svog boravka u Madridu gdje je zabio 121 gol u 264 utakmice.

"Capello mi je dao šansu da igram i u prvoj sezoni sam zabio 26 golova, a Cristiano je postigao 27", počeo je priču za ESPN Gonzalo Higuain o nastavio je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/BcaH_HyFqnP/[/instagram]

"Tokom ljeta su doveli Benzemu i Kaku, a ja sam pomislio: Nemoguće. Pa, koliko golova moram zabiti? Postižem golove, a vi dovodite Benzemu i Kaku."

Ipak, Karima Benzemu pamti samo po dobrom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Karim je učinio da dam ono najbolje od sebe i bio je veoma zdrava konkurencija. Sad vidite kakav je napadač. Šteta što nismo više igrali zajedno", rekao je Higuain.

Interesantno je svakako da je Pipita pogriješio za broj golova. On je bio taj koji je postigao 27, a Ronaldo je imao gol manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

emial766
Koliko si zabio top ekipama?? Gonzalo u velikima tekmama gola nisi zabio
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi