Higuain: Naježim se kad se sjetim s kim sam igrao

S 19 godina potpisao za Real

Higuain: Naježim se kad se sjetim s kim sam igrao

Edmir Škorić

Gonzalo Higuain trenutno igra u SAD-u za Inter Miami, no u relativno mladoj dobi bio je član slavnog Real Madrida.

Higuain ima zaista impresivnu karijeru jer je kroz istu nosio dresove River Platea, Real Madrida, Napolija, Juventusa, Milana i Chelseaja, a posebno se sjeća period provedenog u Madridu, od 2007. do 2013. godine.

Priznaje da se i sam rado sjeti trenutaka kada je kao 19-godišnjak stigao u najveći klub na svijetu.

"Svi su se prema nama odnosili s ogromnom ljubavlju. Roberto Carlos brinuo se o meni s ogromnom poniznošću. Ronaldo, Helguera, Cannavaro, Raul, Van Nistelrooy, Helguera, Beckham... i neću ih sve imenovati - bili su sa mnom u timu, poštovali su me i pomagali mi", rekao je Higuain, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kad se sjetim igrača s kojima sam igrao, naježim se, a čak ponekad i sam ne mogu da vjerujem šta sam napravio. Igrao sam s Robertom Carlosom, s Ronaldinhom nasuprot sebe... Imao sam zaista sjajnu karijeru".

Argentinac ima 34 godine, ali definitivno može da bude jako ponosan nakon svega što je prošao. Uz to je igrao uz Lionela Messija i drugim argentinskim zvijezdama od 2009. do 2019. godine, a na 75 mečeva dao je 31 gol u dresu reprezentacije Argentine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Sjecam se ko jucer doso u zimskom prelaznom roku s Gagom i Marcelom. Da je pametan ostao bi citavu karijeru u Realu, jedini u zadnjih 10 godina (od napadaca koje je Real doveo) koji je znao ostavit Benzemu na klupi. Zvjerka zvana *Pipita*
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi