Gonzalo Higuain se večeras vraća u Torino

Morat će u karantin

Gonzalo Higuain se večeras vraća u Torino

Endin Čaušević

Klubovi u Italiji prošle sedmice počeli su trenirati u svojim trening centrima nakon dva mjeseca pauze.

Svi igrači i članovi prvog tima su testirani na koronavirus, a oni pozitivni su morali u karantin koji će trajati dvije sedmice. Od 18. maja klubovi u Seriji A će imati dozvolu da treniraju u grupama, a 13. juna se očekuje nastavak sezone.

Juventus je bio među prvim klubovima koji je počeo trenirati, a na sreću niko nije bio zarađen u ekipi Stare dame. Jedini igrači koji se još uvijek nisu vratili u Torino su Gonzalo Higuain i Adrien Rabiot, a kada dođu u Italiju morat će dvije sedmice u karantin.

Higuain je prije više od mjesec dana otputovao u Argentinu, te je odbio da se vratio u Torino prije nekoliko sedmica. Klub mu je dao dozvolu da ostane još neko vrijeme u Buenos Airesu, ali čini se da je došlo vrijeme za povratak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji u Italiji pišu da će Higuain večeras doputovati u Torino, te da će odmah biti testiran. No, u svakom slučaju Argentinac će morati 14 dana u karantin, a onda će imati dozvolu da se priključi ekipi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti