Sudija svirao kraj, a on je čučnuo i briznuo u plač jer je znao da je stigao kraj

Higuain odigrao zadnju utakmicu u karijeri

Sudija svirao kraj, a on je čučnuo i briznuo u plač jer je znao da je stigao kraj

Endin Čaušević

Gonzalo Higuain prije nekoliko sedmica saopštio je kraj svoje karijere, a sinoć je odigrao i posljednju utakmicu.

Argentinski napadač je prethodne dvije godine proveo u dresu Intera iz Miamija i iznenadio je sve početkom ovog mjeseca kada je na press konferenciji saopštio da završava svoju igračku karijeru.

Higuain ima tek 34 godine i mnogi smatraju da je mogao odigrati još nekoliko sezona, ali na iznenađenje svih odlučio je da ovo bude zadnja sezona u njegovoj karijeri.

Inter je sinoć u osmini finala MLS doigravanja poražen u gostima protiv New York Cityja sa 3:0, te je to bio kraj za klub iz Miamija za ovu sezonu i ujedno i posljednja Higuainova utakmica.

Higuain je na terenu proveo svih 90 minuta, a kada je glavni sudija označio kraj utakmice nije mogao sakriti svoje suze i pokazao je koliko mu je bilo teško jer je to bila posljenja zvanična utakmica koju je odigrao.

Argentinac je plakao na terenu stadiona u New Yorku, a igrači oba tima su ga pokušali utješiti jer je jasno da je to bila najteža odluka koju je donio u karijeri.

Oglasi

Očekuje se da će se Higuain vratiti u Buenos Aires nakon 15 godina koje je proveo van svoje domovine, te mu je cilj da sada što više vremena provodi sa svojom porodicom i prijateljima.

Nedavno je poručio da nema želju da ostaje u fudbalu na onom najvišem nivou jer je atmosfera previše toksična, te mu je cilj da bude trener u budućnosti, ali da radi u omladinskim kategorijama.

Higuain je karijeru počeo u dresu River Platea, te je početkom 2007. godine u transferu vrijednim 12 miliona eura prešao u Real Madrid.

Nakon pet sezona u kraljevskom klubu odlazi u Napoli za koji je igrao tri sezone i bio vjerovatno na vrhuncu karijere. Kasnije je za 90 miliona eura otišao u Juventus, a pored Intera iz Miamija još je igrao za Milan i Chelsea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi