Kod Engleza prometno: United se riješio beka, kultni klub doveo prvaka svijeta!

Sklopljena dva posla na Otoku

Kod Engleza prometno: United se riješio beka, kultni klub doveo prvaka svijeta! · Zvanično

E. Ganibegović

Ljetni prijelazni rok bliži se kraju. U Engleskoj se danas poslovalo, Manchester United je poslao beka na posudbu u niži rang, dok je Nottingham Forest doveo fudbalera koji je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem 2022. godine.

Crveni đavoli odlučili su da Brandona Williamsa, 22-godišnjneg fudbalera koji igra desnog i lijevog beka, pošalju na posudbu.

On će do kraja sezone igrati u Championshipu i to za trenutno vodeći tim ove lige, Ipswich.

Radi se o fudbaleru koji je dijete Manchester Uniteda, a ovo mu je druga posudba u karijeri, nakon što je pretprošle sezone bio u Norwichu.

I u drugom sklopljenom poslu radi se o posudbi, no u pitanju je mnogo zvučnije ime. Radi se o reprezentativcu Argentine, Gonzalu Montielu.

Oglasi

Desni bek stigao je na posudbu iz Seville u Nottingham Forest do kraja sezone, a kultni engleski klub i jedan od najstarijih na svijetu, narednog ljeta će imati opciju da otkupi njegov ugovor.

Podsjetimo, Montiel je u Sevillu stigao iz River Platea 2021. godine za 11 miliona eura, a Nottingham Forest mu je tek treći klub u karijeri.

Za reprezentaciju Argentine upisao je 23 nastupa i postigao jedan pogodak, te je bio član ekipe koja je u Kataru osvojila Svjetsko prvenstvo. 

S Argentinom je osvojio i Copa Americu, te UEFA-CONMEBOL Superkup (trpofej koji se dodjeljuje pobjedniku meča evropskog i južnoameričkog prvaka), sa Sevillom je osvojio Evropsku ligu, a s River Plateom Copa Libertadores, Recopa Sudamericanu dva puta, po jednom argentinsko prvenstvo i superkup, te tri puta kup ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovome dodajno i da su Wolvesi Chema Campbella poslali na posudbu u Charlton, Watfordov Maduka Okoye završio je u Udineseu, dok je Luke Freeman napustio Luton i sada je, kako mu prezime kaže, slobodan čovjek (igrač).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi