Manchester United dovodi zamjenu za Onanu, meta je Balkanac!
Andre Onana u žestokom duelu s fudbalerima Wolverhamptona na debiju u Premier ligi.

Uprava Đavola ne miruje

Manchester United dovodi zamjenu za Onanu, meta je Balkanac!

E. Ganibegović

Nakon mnogo sezona u kojima je jedinica Manchester Uniteda bio David de Gea, došlo je do promjene. Onana je sada prvi čuvar mreže Crvenih đavola, a oni mu žele dovesti zamjenu.

Ako je ljeto 2021. godine ostalo upamćeno po transferima Messija i Ramosa, ljeto 2023. godine ostat će upamćeno, između ostalog, i po odlasku De Gee iz Manchester Uniteda.

Španac je nakon 12 godina napustio klub s Old Trafforda i trenutno je slobodan igrač. Povezivao se s Bayernom, ali paraf na ugovor još nigdje nije stavio. 

Kao zamjena za De Geu na Old Trafford je nakon samo jedne sezone provedene u Interu stigao kamerunski golman Andre Onana za oko 50 miliona eura.

Kako engleski mediji prenose, Manchester United je u potrazi za golmanom koji bi sjedio na klupi Kameruncu i "čuvao mu leđa" u slučaju da se ovaj povrijedi ili bude suspendovan.

Oglasi

Britanski mediji prenose da je prva želja čelnika Manchester Uniteda grčki golman i čuvar mreže portugalske Benfice, Odysseas Vlachodimos.

Problem je u tome što je on prvi golman Benfice i klub iz Lisabona ne bi ga se odrekao tako lako. Branio je već na dvije utakmice ove sezone i nije primio nijedan gol.

Radi se o golmanu koji je dijete Stuttgarta. Prošao je sve omladinske selekcije Njemačke, ali se na kraju odlučio za Grčku za koju je branio na 33 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Benficu je stigao 2018. godine za 2,4 miliona eura iz Panathinaikosa i portugalski tim bi sada mnogo mogao zaraditi na njemu, s obzirom na to da mu se vrijednost procjenjuje na 16 miliona eura. 

Još jedna stvar koja ide na ruku Benfici jeste što Grk ima ugovor do ljeta 2027. godine i ne moraju po svaku cijenu da ga prodaju i ostaje da vidimo šta će biti od svega. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Jbt koja vijest ja mislio Livakovica dovode...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi