Edin Džeko uživa i ne sluti kakvo brutalno pojačanje u napadu mu dovodi Fenerbahče!

Argentinac blizu Istanbula

Edin Džeko uživa i ne sluti kakvo brutalno pojačanje u napadu mu dovodi Fenerbahče!

Eldar Ganibegović

Edin Džeko uživa od dolaska u Istanbul. Već se nametnuo kao ključni igrač turskog velikana. Zadužio je i kapitensku traku, golove već niže, no čelnici njegovog novog kluba planiraju da mu u napadu pridruže još jednog sjajnog fudbalera.

Nakon dvije godine provedene u Interu, četiri osvojena trofeja i igranja finala Lige prvaka, Edin Džeko skrasio se u turskom Fenerbahčeu gdje je odmah dobio kapitensku traku i preuzeo ulogu ključnog igrača.

Dijamant je pogađao i na pripremama i u Konferencijskoj ligi i u debiju u turskoj Süper Ligi. Uživa u dresu novog kluba, upravo u ovim momentima igra meč protiv Samsunspora, a ni ne sluti kakvo pojačanje sprema njegov klub.

Naime, kako prenosi turski "Fanatik", Fenerbahče zainteresovan je za dovođenje argentinskog desnog krilnog fudbalera, Lucasa Ocamposa.

Kako prenosi pomenuti medij, nakon poraza od Manchester Cityja u UEFA-inom Superkupu, avantura Lucasa Ocamposa u Sevilli bliži se kraju, a to pokušava iskoristiti upravo Fenerbahče.

U narednim danima bi istanbulski tim trebao dostaviti zvaničnu potvrdu na Ramón Sánchez Pizjuán stadion. Olakšavajuća okolnost je što mu ugovor ističe već narednog ljeta i Sevilli je ovo posljednja prilika da za njega uzme neki ozbiljniji novac.

Oglasi

Ocampos je karijeru počeo u River Plateu, a igrao je još za Monaco, Marseille, Genou, Milan i Ajax, dok je 11 puta nosio dres reprezentacije Argentine i postigao dva pogotka.

Fenerbahče je u toku ovog prijelaznog roka doveo Dušana Tadića, na insistiranje Edina Džeke stigao je turski ofanzivac Cengiz Ünder, a dolaskom Ocamposa bi, za turske uslove, ovaj tim sklopio zaista sjajan ofanzivni red.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ünder je inače i najveća investicija Fenera ovog ljeta. Platili su ga 15 miliona eura Marseilleu, a još su novac izdvojili za Szymanskog iz Dynama, za Freda iz Manchester Uniteda, Becãa iz Udinesea i druge.

Ovaj tim na pragu je plasmana u Konferencijsku ligu. Nakon što su izbacili Zimbru i Maribor, u play-offu za treće po rangu UEFA-ino takmičenje igrat će protiv Twentea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi