Nesuđeni član Željezničara stigao u komšiluk

Očekuje ga borba za prvaka

Nesuđeni član Željezničara stigao u komšiluk

S. Mlaćo

Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi nesuđeno je pojačanje sarajevskog Željezničara.

Ajayi je početkom 2020. godine trebao stići na Grbavicu, no situacija se zakomplikovala zbog dobijanja radne dozvole.

"Ganjamo još nekakvog igrača, samo što je procedura malo duža za dobijanje papira i vize za neke igrače koji dolaze iz zemalja u kojima je potrebna viza za ulazak u BiH. Nadamo se ipak da ćemo sljedeće sedmice predstaviti novog igrača", kazao je šef struke FK Željezničar Amar Osim uoči otvaranja drugog dijela sezone u Premijer ligi na press konferenciji 21.02. ove godine.

Nigerijac na kraju nije stigao na Grbavicu, no očigledno da ne može bez Balkana.

Sada se skrasio u redovima hrvatskog drugoligaša Rudeša.

To je i zvanično potvrđeno, te bi trebao biti pojačanje u borbi za 1. HNL.

Nakon što nije potpisao za Željezničar Nigerijac je igrao u Kuvajtu, a jedan dio karijere već je proveo u BiH, i to kao posuđeni član Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pod ugovorom je bio sa HNK Rijeka i to sa šampionskom generacijom, a nastupao je i za Inter iz Zaprešića te rumunsku Astru i izraelski Hapoel Ashkelon.

Rudeš zaostaje sa vodećim Varaždinom pet bodova, a upravo za vikend ova dva tima će odmjeriti snage.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti