Izjava Granića večeras će se prepričavati u Posušju

Zadovoljstvo i velike pohvale za sami klub

Izjava Granića večeras će se prepričavati u Posušju

S. Mlaćo
U Posušju mogu biti zadovoljni nakon remija na Grbavici.

Bilo je 1:1, što gostima znači veoma vrijedan bod.

Svoje viđenje utakmice dao je trener gostiju Goran Granić.

“Mi se uvijek odlučimo da idemo na pobjedu, imam taj način igre... Željo je preuzeo dominaciju, imao opasne prilike i iz jedne takve pogodio. Nisu mogli poželjeti bolji momenat, prekrasan dekor i slavlje navijača. U drugom poluvremenu smo rekli da ćemo nastaviti igrati našu igru, sa izmjenama smo napravili 4-2-3-1,  a u prvom dijelu je to bilo 4-4-2. U drugom dijelu smo dobro krenuli, desio se kiks golmana i to je plod pritiska. Gol nas je ohrabrio, bilo je onda još šansi. Realno, možda smo mogli primiti koji gol više u prvom dijelu, ali mogli i zabiti u drugom. Remi je po meni realan ishod“, rekao je Granić.

Posušje polako se bliži sredini tabele. Graniću pripadaju velike zasluge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Kod momaka nije proradila svijest o njihovoj kvaliteti. Nakon 11 kola smo igrali ispod mogućnosti, te je moj cilj da probudim igrače, jer sam znao da vrijede više. Tražio sam zajedništvo, iskreno zajedinštvo... To je zahtjevno, nije to nimalo lako. Zahtjev je bio da ko neće u zajedinštvo, ekipa neće se oslonuti na njega. Rekao sam im ako budu pravi da ćemo biti nagrađeni. Na početku su me gledali skeptično, ali to se pokazalo na terenu. Kroz utakmicu smo micali sve fokuse, a danas je naš fokus bio da ovaj dekor izbacimo iz glave i da se skoncentrišemo na naše zadaće.

To je proces koji traje duže, a ovo je jedno čudo koje smo mi napravili. To smo prenijeli i na navijače i cijeli grad. Bakica nas sreće po gradu i pita kako smo odigrali. Sredina je uredna, uvjeti sjajni, sada idu reflektori i to je jedna zdrava sredina koja se razvija. Za to je potrebna i jedna rezultatska stabilnost, a sada to imamo. Nakon poraza od Borca navijači su nas dočekali sa bakljama, a protiv Sarajeva imali 7-0 u udarcima, ali dobili crveni karton... Svi su to prepoznali i podržali. Igrači su shvatili da to mogu, nije to samo ostalo na mojoj priči. Nadam se da će se taj rast nastaviti"., dodao je Granić.

Top Komentari

velaMo
Kako na Milin pa taj u Šibeniku ma 3 mjeseca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi