Nizozemci su prava gospoda: Goran Pandev će dugo pamtiti meč u Amsterdamu!

Dobio poseban poklon

Nizozemci su prava gospoda: Goran Pandev će dugo pamtiti meč u Amsterdamu!

E. Čaušević

Reprezentacija Sjeverne Makedonije igra trenutno protiv Nizozemske meč trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Za Makedonce ovo će biti posljednji nastup na Euru jer nemaju šansi da se plasiraju dalje nakon dva poraza.

Nakon prvog poluvremena u Amsterdamu selekcija Nizozemske vodi sa 1:0, a jedini pogodak vidjeli smo u 24. minuti kada je mrežu Sj. Makedonije zatresao Memphis Depay.

Međutim, pred sami početak ove utakmice vidjeli smo zaista odlične scene na stadionu Johan Crujiff.

Naime, svoj posljednji meč u dresu reprezentacije Sjeverne Makedonije igra Goran Pandev koji će se danas oprostiti od nacionalnog tima.

Pandev je ispunio san i s reprezentacijom je zaigrao na velikom takmičenju, te će ostati upamćen i kao igrač koji je zabio prvi gol za Sj. Makedoniju na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

Nizozemci su danas oduševili sve svojim potezom jer su odali čast Pandevu. Prije utakmice održana je mala ceremonija, a Wijnaldum je uručio poseban dres Pandevu.

Na dresu je broj 122 što predstavlja koliko je mečeva Pandev odigrao za svoju selekciju što je najviše u historiji Sj. Makedonije. Pored toga je i najbolji strijelac ikad u historiji svoje reprezentacije.

"Ovo je vrhunac u mojoj karijeri, ispunio sam san da igram veliko takmičenje s reprezentacijom. Sretan sam što se oproštam na ovakvom takmičenju protiv Nizozemske na Johann Cruijff Areni", rekao je Pandev uoči utakmice.

Pandev za reprezentaciju nastupa od 2001. godine, nakon punih 20 godina ga više neće biti u nacionalnoj vrsti što je teško palo pojedinim igračima. .

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Istakao se Stefan Ristovski. Defanzica Dinama su slomile emocije da je zaplakao u jednom trenutku, a ni Pandevova utjea mu nije pomogla.

[twitter]https://twitter.com/MacedonianFoot/status/1406937059093364739[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti