Preziva se Depay i to ne podnosi: Zašto sjajni Nizozemac prezire vlastito prezime?

Novo pojačanje Barcelone

Preziva se Depay i to ne podnosi: Zašto sjajni Nizozemac prezire vlastito prezime?

A. Čaušević

Memphis Depay se nalazio u grupi slobodnih igrača sve do subote kada je zvanično postao novi fudbaler Barcelone. 

Dosta dugo su trajali pregovori Nizozemca i ponosa Katalonije, a na kraju je ipak dogovorena dvogodišnja saradnja što je ozvaničeno ovog vikenda.

Depay je jedan od rijetkih igrača koji na dresu ne igra s prezimenom, već iznad broja piše njegovo ime. Tu odluku je donio još prije desetak godina.

Razlog za to je njegov otac Dennis Depay kojeg Memphis ne podnosi i jednostavno ne želi da se dovodi u bilu kakvu vezu s tom osobom.

Nizozemski fudbaler je sin oca iz Gane te majke iz Nizozemske. Otac ga je ostavio kada je imao svega četiri godine što je izazvalo veliku ogorčenost kod Memphisa i neku vrstu neprijateljstva prema roditelju.

Oglasi

"Nikad mu neću oprostiti", u prošlosti je nekoliko puta naglasio odlični ofanzivac koji je do sada igrao za PSV, Manchester United i Lyon.

"Pokušao je nekoliko puta da me kontaktira, ali ta veza je nepopravljiva. Nemam nikakav odnos s njim ili njegovom porodicom, tako će i ostati."

Za sve što je uspio u karijeri Depay je najviše zahvalan svojoj majci Cori Schensemi. Posebno je zahvalan djecu i baki s majčine strane koji su se pobrinuli da popune prazninu kada ga je otac ostavio.

"Dao mi je dosta snage i brinuo se o meni. Uvijek ću ga čuvati u svom srcu", kazao je novi fudbaler Barcelone o djedu koji je prominuo kada je Depay imao 15 godina.

Oglasi

Intersantno je da Depay vrlo često slavi golove tako što stavi prste u uši. To je počeo raditi od 2017. godine kada je iz Manchester Uniteda prešao u Lyon.

S tom proslavom golova počeo je 2017. godine kada je iz Manchester Uniteda stigao iz Lyona.

"To je način da kažem drugima kako sam u svom svijetu. Nije da ne slušam šta drugi ljudi govore, ali ako nešto neko kaže zanimljivo i pametno, prvi ću slušati. Ponekad mi daju puno informacija, govore mi da moram da uradim ovo ili ono, što može da blokira moj um i tijelo i to mi može samo naškoditi. Želim da je moj um slobodan", ispričao je Depay.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Depay trenutno pruža dobre igre na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Nizozemske, s kojom će u ponedjeljak igrati posljednji meč grupne faze protiv Sjeverne Makedonije.U prva dva kola Nizozemska je slavila protiv Ukrajine i Austrije te tako osigurala plasman u osminu finala Eura.

Nakon što se okonča Euro, Depay će letjeti za Barcelonu i čeka ga jedno novo nogometno iskustvo i sasvim sigurno novi izazovi. Kao dječak je navijao za Barcelonu i najzad će mu se snovi ostvariti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
tipicni umisljeni s e r o njjjjaaaa
2 8
user1583752673
Nista licno protiv Depaya ali vi kad se nekog igrača dohvatite pogotovo sa ovog portala ne prolazite ga se lako
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi