Goran Zakarić se gospodski ponio pred povratak na Grbavicu

Hvalio stadion na kojem je igrao

Goran Zakarić se gospodski ponio pred povratak na Grbavicu

E. Škorić

Derbi 17. kola Premijer lige odigraće se u nedjelju na stadionu Grbavica, gdje će domaći Željezničar ugostiti ekipu Borca. Ujedno će ovo biti prilika da još jednom lijepom travnjakom stadiona Grbavica trčo Goran Zakarić, nekadašnji igrač Plavih, koji je sada član banjalučkog kluba. On se s lijepim riječima sprema na ovaj put u prijestolnicu BiH i na okršaj sa bivšim timom.

Željezničar je vezao tri pobjede u svim takmičenjima, a nakon trijumfa u Srebrenikom nad Tuzla Cityjem došao je u dobru poziciju i nastaviće se da se bori za Evropu.

Evropa je primarna i Borcu, ali tim Vinka Marinovića iz sjene vreba i titulu. Eventualna pobjeda nad Željezničarom mogla bi Banjalučane dodatno primaknuti cilju, ali to je lakše reći nego uraditi. Svjestan je toga i Marinović.

"Prvenstvo polako ulazi u samu završnicu, ostalo je još tri kola do kraja i sve ekipe žele da osvoje što više bodova do kraja.Nas očekuju tri gostovanja, a prva utakmica je derbi protiv Željezničara. Tu utakmicu želimo da odigramo što bolje i kvalitetnije da dođemo do jednog pozitivnog rezultata. Željezničar je u posljednja dva kola ostvario dvije pobjede tako da su u dobroj formi", rekao je Marinović.

Fokus je na tribine i na "uzavrelu atmosferu" koju često priređuju popularni Manijaci i navijači sarajevskog premijerligaša.

"Tribine će sigurno biti ispunjene do posljednjeg mjesta tako da očekujemo uzavrelu atmosferu. To je i dodatna draž za obje ekipe da daju svoj maksimum i da gledamo jednu dobru utakmicu. Očekujem agresivan Željezničar od samo početku, ali isto tako i mi želimo da odgovorimo na tu agresiju. Nadam se da ćemo to uspjeti", zaključio je Marinović.

Oglasi

Goran Zakarić je igrač Borca, ali za njega ovo neće biti jedno obično gostovanje. Svojevremeno je krilni nogometaš nosio dres Željezničara i najbolje zna kakva zna da bude Grbavica... Ono što se moglo primijetiti po njegovom izlaganju pred novinarima, zadržao je gospodske manire i samo pohvalno govorio o klubu za koji je nekada igrao, ali i o stadionu na kojem će opet zaigrati.

"Što se tiče Željezničara, proveo sam dole godinu i pol dana i znam sigurno da će u ovakvoj atmosferi, gdje su u samom vrhu tabele, stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Imaju dobru ekipu i za razliku od prošle godine, sve je došlo na svoje mjesto. Imaju par iskusnih igrača i sigurno da nas čeka jako teška utakmica", rekao je Zakarić.

Hvalio je još jednom Željin stadion kojim, kako reče, "mnogi mogu da pozavide".

"Mi imamo svoje ambicije, želimo da u ova posljednja tri kola probamo da skupimo što više bodova. Atmosferi na Grbavici mnogi stadioni mogu da pozavide, ali ako se pripremimo kako treba sigurno da možemo odgovoriti zadatku", rekao je Zakarić.

Borac kompletan putuje u Sarajevo, dok će nešto većih problema sa krojenjem sastava imati Edis Mulalić, trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će FK Željezničar ugostiti FK Borac bez Luke Malića, dok će FK Tuzla City u goste Leotaru bez Ajdina Nukića i Damira Mehidića.

Bez obzira na sve, očekivati je jako dobar i zanimljiv meč, ali biće mnogo uzbudljivo i na tribinama. Nema sumnje da će navijačka pjesma biti dodatni motiv i jednima i drugima, mada će jasno igrači domaćeg imati mnogo veću podršku i shodno tome mnogo lakši put do dobrog rezultata.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Seljacka priča ne prolazi.to više kod raje. A kada kradu i tada Gospodski
1 3
veliki73
Sve si ti to fino rekao, al si izostavio nešto reci o sudijama i o tome da je glavni sudac iz Banja Luke i da sa tobom i ostalim skoro svako vece ide na kafu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi