Zakarić sretan zbog plasmana u finale Kupa BiH, a onda počeo pričati o Premijer ligi

Borac ponovo bolji od Klisa

Zakarić sretan zbog plasmana u finale Kupa BiH, a onda počeo pričati o Premijer ligi

E. Čaušević

Borac se uspio plasirati u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u dvomeču sa ukupnih 6:2 pobijedili Klis.

Banjalučani su pokazali da su opravdano bili veliki favoriti u polufinalu i bez većih problema uspjeli su da se obračunaju s niželigašem i na kraju plasiraju u finale Kupa BiH.

Zanimljivo da je Borcu ovo prvo finale Kupa BiH nakon deset godina i jasno je da su igrači ovog tima itekako motivisani da osvoje trofej.

Borac je danas u Mostaru u revanšu pobijedio sa 2:1, a pobjedu im je donio Goran Zakarić koji je u samom finišu prvog poluvremena uspio da zatrese mrežu Klisa.

Zakarić igra u odličnoj formi, a nakon utakmice za SportSport.ba je otkrio svoje utiske.

"Znali smo da imamo taj dobar rezultat iz prve utakmice, ali nismo niti jednog momenta podcijenili Klis jer su oni mogu da budu jedna ozbiljna ekipa jer imaju dosta mladih igrača i onih iskusniji koji su nekada igrali Premijer ligu. Mislim da smo mi sasvim zasluženo prošli u finale nakon toliko godina i moramo biti svi sretni i ponosni", rekao je Zakarić.

Fudbaler Borca osvrnuo se i na meč protiv Sarajeva koji je njegov tim dobio na Koševu prošlog vikenda i uključio se u borbu za prvaka.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Išli smo na Koševo i znali smo da igramo protiv prvaka i da će to biti teška utakmice. Znali smo da iskoristimo svoje prilike Sarajevo nije iskoristilo svoje na 0:0 gdje je Sušić imao dobru šansu. Mi smo iz neke kontre zabili prvi gol i olakšali sebi tok meča. Taj drugi gol je došao kao zasluga za sve što smo izdržali na utakmici i uradili do sada i priveli smo meč kraju", kaže Zakarić i nastavlja.

"Ima još puno do kraja. Imamo sada Široki kući i to trebamo shvatiti maksimalno ozbiljno. Svi smo tu prvih pet-šest ekipa u četiri boda i bit će ono što je najbolje i najzanimljivije za ljubitelje fudbala u BiH da će biti dosta zanimljivo do kraja. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, imamo cilj naš da osvojimo Kup i izborimo plasman u Evropu, a naravno za sve ostalo što nam se ukaže mi ćemo to iskoristiti".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VIP
Goran Zakarić!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi