Milošević je prošle sezone zaradio 423.000, a Hadžiahmetović?

Poznati iznosi plata u Konyasporu

Milošević je prošle sezone zaradio 423.000, a Hadžiahmetović?

A. Čaušević

Proteklih godina Turska je postala prava kolonija za bh. fudbalere, pa tako skoro u svakom prijelaznom roku neki igrač iz Premijer lige napravi transfer u tu zemlju.

Unazad decenijama igrači iz BiH su ostavili dubok trag u turskom fudbalu zbog čega i ne čudi zašto predsjednici i treneri tamošnjih klubova imaju povjerenje u bh. fudbalere.

Edin Višća je već godinama među najboljim igračima najjačeg ranga u Turskoj, a zapažene role u Konyasporu imaju Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović.

Lokalni mediji su došli u posjed dokumenta na kojem su otrkiveni iznosi plata igrača koji su u sezoni iza nas nastupali za osvajača nacionalnog Kupa iz 2017. godine.

Milošević je član Konyaspora od lejta 2016. godine, a prošle sezone je računajuči platu i bonuse zaradio 423.050 eura, dok je Hadžiahmetović koji je u klub stigao šest mjeseci prije svog sunardonjaka inkasirao ukupno 261.125 eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Najplaćeniji igrač kluba je Paolo Hurtado s platom od 1.900.000 eura, a Adis Jahović i Marko Jevtović su zaradili po 1.378.250, odnosno 1.015.735. eura.

Inače, sa Miloševićem i Hadžiahmetovićem će seljedeće sezone ponovo igrati Riad Bajić koji stigao na jednogodišnju posudbu iz Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi