Goražde remiziralo u Jajcu s Metallegheom
Foto: Facebook stranica Metalleghea

Prva liga FBiH

Goražde remiziralo u Jajcu s Metallegheom

E. Škorić

Lider Prve lige FBiH, ekipa Goražda, uspio je osvojiti bod u Jajcu.

Šestoplasirani tim Metalleghea, koji i dalje ima ambicije da uđe u Premijer ligu, uspio je osvojiti bod protiv Goražda, ali žali što nisu osvojena sva tri.

Kovač je prvi zaprijetio gostima, ali je nakon dobre akcije Golomana pucao preko gola. 

Domaćin je stigao do vodstva u 14. minuti. Kenan Karađuz je sa 25 metara dobro šutira, lopta zakačila nekog od gostujućih igrača, te prevarila Nikolića.

Uslijedili su novi napadi domaćih, a Kovačev udarac dobro je zaustavio Nikolić. U 26. minuti zamalo da Goloman postigne autogol, ali Fejzić je siguran. U desetoj minuti nastavka Goražde preko Mahovića dolazi do izjednačenja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kovač je matirao Nikolića sredinom drugog dijela, ali je njegov gol poništen zbog nedovozoljene pozicije. Dosta ubzuđenja u zadnjih 20 minuta, domaći su napadali, ali na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Ovim bodom Goražde ostaje lider obzirom da je drugoplasirana Mladost kiksala u Sanskom Mostu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.