Stupčanica povela, bivši igrač Goražda uživo: "Sklanjaju se, trpaj prodane duše"

Haris Korda bez dlake na jeziku

Stupčanica povela, bivši igrač Goražda uživo: "Sklanjaju se, trpaj prodane duše"

Eldar Ganibegović

Danas je igrano 29. kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem je odlučen putnik u elitni rang bh. fudbala, no dosta će, čini se, priče biti o utakmici između Goražda i Stupčanice.

Pred 29. kolo je drugoplasirana Stupčanica iz Olova za vodećom Slobodom zaostajala četiri boda i morala je slaviti i čekati pozitivne vijesti iz Tešnja gdje je TOŠK ugostio Slobodu.

No, tuzlanski tim je slavio rezultatom 1:0 pogotkom Obrena Cvijanovića i obezbijedio ekspresan povratak u najjači rang bh. fudbala.

Bez obzira na to, tim iz Olova se potrudio da osvoji sva tri boda u Goraždu. Rezultat je glasio 3:2 u korist Stupčanice.

Već nakon 16 minuta igre u Goraždu, Stupčanica je vodila rezultatom 2:0. Strijelac oba pogotka bio je Kemal Mujarić.

Na tribinama stadiona Midhat Drljević u Goraždu nalazio se i bivši fudbaler ovog kluba, Haris Korda, koji je bez dlake na jeziku odmah po postignutim pogocima objavio dvije objave na svom Facebook profilu.

Oglasi

"0:1, sklanjaju se igrači Goražda", objavio je kada je pao prvi pogodak.

Objava Harisa Korde.

Nakon drugog pogotka Stupčanice napisao je: "0:2, trpaj prodane duše."

Druga objava Harisa Korde. 

Stupčanica je do trećeg pogotka stigla preko Sedada Subašića u 57. minuti, da bi Eldin Dučić i Tarik Haznadar ublažili poraz svog tima u posljednjih deset minuta meča.

Podsjetimo, Haris Korda je danas 41-godišnji bivši fudbaler koji je karijeru završio 2019. godine upravo u dresu Goražda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako je rođen u ovom gradu, karijeru je počeo u Čeliku. Igrao je potom za GOŠK, da bi 2012. stigao u Goražde.

Samo dvije godine kasnije odlazi u Azot iz Vitkovića, da bi se 2016. godine vratio u Goražde gdje je igrao do kraja karijere.

Top Komentari

Delegat
Ma nisu imali potrebe nista slati nije im trebalo nista a sto ovako prica valjda ima razlog
3 0
Delegat
Ili vi pisete prilog o Kordi ili o utakmici
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi