Gorčina primljenog gola u zadnjoj minuti sada je i veća: Koliko je novca Dinamo izgubio?

Modri su mogli oboriti sve rekorde

Gorčina primljenog gola u zadnjoj minuti sada je i veća: Koliko je novca Dinamo izgubio?

Fudbaleri Dinamo Zagreba sinoć su ispustili priliku da se jednom nogom plasiraju u osminu finala Lige šampiona.

Zagrebački klub na Maksimiru igrao je protiv Šahtara i pobjeda bi ga značajno primakla prolasku grupne faze. Modri su imali prednost od 3:1 do sudijske nadoknade, ali onda su primili dva pogotka i utakmica je završila 3:3.

To Dinamo nikako ne odgovara jer, iako ima isti broj bodova kao Šahtar, gol razlika mu je sada slabija jer je dao gol manje u gostima.

Osim osmine finala, Dinamo se suočava i sa velikim novčanim gubitkom radi gola primljenog u posljednjoj sekundi. Modri su tako vrlo moguće ostali bez 12,2 miliona eura. Da su pobijedili, jednom nogom bi bili u osmini finala, a ona nosi zaradu od 9,5 miliona eura, dok bi sama pobjeda Modrima donijela 2,7 miliona eura. Ovako su ostali sigurno bez tih 2,7 miliona jer su za remi dobili ''samo" 900.000 eura, dok će do kraja grupne faze tražiti onih 9,5 miliona koliko nosi plasman u osminu finala, samo što će to sada mnogo teže ostvariti.

Podsjetimo, Dinamo je do sada samim plasmanom u grupnu fazu i bodovima koje je osvojio u istoj osvojio 28,6 miliona eura što je zaista nevjerovatna zarada, ali da nije primio taj gol sinoć sada bi skoro pa imao zagarantovanih najmanje 40 miliona što bi bio apsolutni rekord. Do te cifre naravno dolazimo tako što saberemo do sada zarađenih 28 i potencijalnih 12 za osminu finala i pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To svakako ne znači da Dinamo neće osvojiti na kraju taj novac, ali obzirom na raspored do kraja i situaciju na tabeli bit će mu vrlo teško.

Inače, Modri će svakako narednog ljeta zaraditi ogroman novac jer će sigurno prodati najboljeg igrača Danija Olma, a trener Nenad Bjelica kazao je prije nekoliko dana da će vrijednosttransfera biti najmanje 30 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti