Stadion je od danas samo naš: Zbog čega je ŽNK Iskra otjeran sa Jaklića?

Ogorčenje u redovima premijerligaša iz Bugojna

Stadion je od danas samo naš: Zbog čega je ŽNK Iskra otjeran sa Jaklića?

S. Mlaćo

Da je sport u Općini Bugojno već odavno na niskim granama, poznato je manje više svima. Ipak, novi dokaz koji ide u prilog tome jeste odnos NK Iskra i ŽNK Iskra. 

Ženski nogometni klub Iskra, jedan od samo dva premijerligaša iz ovog grada, (uz Klub sjedeće odbojke Iskra), zatražio je da svoj subotnji susret 5. kola Lige prvaka kako je to bilo i planirano igra za vikend na Jakliću, međutim iz NK Iskra saopćeno je da to nije moguće zbog navodne zauzetosti terena, te će tako popularno nazvane Plave dame ovaj susret igrat u Donjem Vakufu na stadionu FK Radnik.

"Ovim putem želimo sa ogorčenjem upoznati javnost s novim problemima s kojima se susreće ŽNK Iskra, član Premijer lige BiH i sudionik ovogodišnjeg takmičenja Lige za prvaka u elitnoj ligi ženskog nogometa u našoj zemlji i finalista Kupa BiH. Utakmicu 5. kola Lige za prvaka protiv Lokomotive u subotu 12. maja odigrat ćemo u susjednom Donjem Vakufu, a razlog je nerazumijevanje i ignorantski odnos od strae NK Iskra naspram našeg kluba. Zbog navodne zauzetosti terena na Jakliću smo onemogućeni da pomenutu utakmicu kao odigrćini odigramo na stadionu Jaklić. Ovaj događaj samo je nastavak nekorektnog i nesportskog ponašanja prema ŽNK Iskra, Nedavno je prekršena i odluka OV-a o finansiranju usješnih ekipa- premijerligaša. Naime, u budžetu Općine Bugojno za 2018. godinu nema granta za ovu namjenu. U nacrtu budžeta bio je planiran transfer za ŽNK Iskra, međutim, očito neke 'skrivene sile' izbacile su naš klub iz budžeta", stoji između ostalog u saopćenju Upravnog odbora ŽNK Iskra.

ŽNK Iskra će tako Lokomotivu ugostiti u Donjem Vakufu, a da li će se stvari nakon toga riješiti ostaje nam da vidimo.

Razočarani su i ljubitelji sporta u Bugojnu, posebno fanovi ŽNK Iskra, koji se pitaju da li je grupa pojedinaca privatizirala stadion Jaklić za svoje potrebe, te ko uopće ima pravo da donosi odluku o tome ko će koristiti stadiona koji uz ime Jaklić nosi naziv gradski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi