Gorica bez problema protiv Rijeke

Dva pogotka vidjela je publika, po jedan u oba poluvremena

Gorica bez problema protiv Rijeke

S. Mlaćo

Gorica će i u novoj sezoni 1. HNL igrati zapaženu ulogu. To je već sada. jasno.

Večeras je ovaj tim savladao favorizovanu Rijeku sa 2:0.

Činilo se da će nogometaši na prvu pauzu bez postignutog pogotka, no Ndiaye je u prvoj minuti sudijske nadoknade trese mrežu golmana Rijeke Prskala.

Imali su i gosti svoje šanse, te malo veći posjed lopte, no nisu mogli do pogotka. U 67. minuti Nizozemac Joey Suk pogađa za 2:0 i slavlje domaćih navijača.

Izabranici nekadašnjeg bh. reprezentativca Sergeja Jarikovića sada na svom kontu imaju sedam bodova, dok je Rijeka ostala na devet.

Aleksandar Jovičić je kod domaćih proveo svih 90 minuta, dok je Stjepan Lončar u redovima Rijeke šansu dobio u 61. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 4.kolo:

HNK Gorica - NK Rijeka 2:0 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi