Iza svega stoje Kinezi: Potpisan memorandum, počinje izgradnja velikog stadiona u Rijeci

Iza svega stoje Kinezi: Potpisan memorandum, počinje izgradnja velikog stadiona u Rijeci

E. Škorić

Predsjednik Rijeke Damir Mišković potpisao je memorandum o razumijevanju s kineskim ulagačoima o izgradnji Kantride.

Ovo je jedan od sedam potpisanih memoranduma između Hrvatske i Kine na 9. sastanku šefova vlade 16 zemalja srednje i istočne Evrope i Kine pod nazivom "Otvorenošću, inovacijom i partnerstvom gradimo nove mostove".

"U pitanju su sve infrastrukturni projekti. Osobno vjerujem da će danas potpisani memorandumi biti pretočeni i u konkretne ugovore. Radi se o ulasku kineskih financijskih institucija na prostor Hrvatske, za one projekte za koje u ovom trenutku nismo u stanju u ovom času ishoditi novac EU", rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Jesmo, potpisali smo i jako sam zadovoljan no imajmo na umu da je ovo tek tzv. MOU, 'Memorandum of Understanding' tj, svojevrsno pismo namjere", rekao je Mišković nakon potpisa za 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nije se ovo dogodilo u ona tri opatijska dana koliko su kineski investitori bili kod nas nego na ovome radim godinu dana. Toliko se dugo radilo samo na ovom konkretnom dogovoru, a na novoj Kantridi radimo od trena u kojem sam postao Rijekin predsjednik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi