Gorit će u Sevilli: Veliki baskijski derbi u finalu Kupa Kralja!

Athletic Bilbao izbacio Granadu

Gorit će u Sevilli: Veliki baskijski derbi u finalu Kupa Kralja!

A. Čaušević

Athletic Bilbao je izborio finale Kupa Kralja nakon što je u grotlu stadiona Los Caremenes izgubio od Granade sa 2:1, ali je prošao zahvaljujući golu u gostima.

Gosti iz Baskonije su na revanš susret stigli sa prednošću od 1:0, večeras su podbacili, posebno u drugom poluvremenu, ali su na kraju nekako uspjeli doći do finala.

Svoju prvu veliku priliku na utakmici Athletic je imao u 29. minuti, Mikel San Jose je šutirao pored gola. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela domaći su mogli povesti. Nakon šuta Yangela Herrere neko od gostujućih igrača je izbacio loptu sa gol-crte.

Granda odlično otvara nastavak. Poslije duge i strpljive akcije gol lavom je postigao Carlos Fernandez za veliko slavlje domaće publike.

Taj gol je dao krila domaćim igračima koji su nastavili s odličnom igrom koji su u 76. minuti stigli i do drugog gola. German Sanchez je zabio glavom.

Domaći su tada mislili da će igrati finale nakon šest decenija, ali u 81. minuti je uslijedio hladan šut. Iz jedine dobre akcije u drugom dijelu Athletic je zabio.

Nakon lijepe i brze akcije po lijevoj strani Yuri Berchiche se sjurio u kazneni prostor domaćina i prizmenim udarcem loptu poslao u mrežu za 2:1 što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

Tako će se u finalu igrati veliki baskijski derbi pošto je u drugom polufinalnom paru Real Sociedad bio bolji od Mirandesa. Finalni meč Kupa Kralja će se igrati 18. aprila na stadionu La Caruja u Sevilli.

Inače, povremeni bh. reprezentativac Kenan Kodro nije bio u protokolu za ovaj susret. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi