Athletic Bilbao upisao novu pobjedu, puno veća minutaža za Kenana Kodru
Raul Garcia je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Bh. reprezentativac je proveo više vremena na terenu u odnosu na prošle utakmice

Athletic Bilbao upisao novu pobjedu, puno veća minutaža za Kenana Kodru

S. Pašalić

Athletic Bilbao je u 25. kolu španske Primere na svom terenu stigao do pobjede protiv Eibara 1:0.

Bilbao je tako ostvario jako bitnu pobjedu koja ga je približila ekipama koje drže mjesta koja vode u Evropsku ligu. Domaći su stigli do gola već u prvoj minuti, a strijelac je bio Raul Garcia.

Igrači domaće ekipe su i nakon postignutog gola nastavili da napadaju, ali nisu uspjeli postići drugi gol pa je prvo poluvrijem završeno sa vodstvom Bilbaa 1:0.

U nastavku je Bilbao pokušavao stići do drugog gola, ali je i Eibar prijetio i čekao svoju priliku za izjednačenje. Ipak niti jedna ekipa nije uspjela postići gol pa je završilo 1:0 za Bilbao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kenan Kodro je u ovoj utakmici dobio nešto značajniju minutažu i u igru je ušao u 72 minuti, a zamijenio je strijelca jedinog gola Raula Garciju.

Athletic Bilbao se sada nalazi na 8. mjestu na tabeli sa 33 boda, dok je Eibar na 11. mjestu sa 31 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi