Higuain ne može u Bilbao: "On nije Baskijac"
Foto: EPA

Ne pomaže djedovo porijeklo

Higuain ne može u Bilbao: "On nije Baskijac"

Čelni ljudi Athletic Bilbaa već rade na slaganju tima za sljedeću sezonu.

Primarni cilj je dovesti novog napadača, s obzirom da se klupska legenda Aritz Aduriz oprašta od fudbala, a kao moguće rješenje pominjao se Juventusov Gonzalo Higuain.

Poznato je kako ovaj klub ima specifične kriterije za transfere, tačnije dovode samo Baske ili igrače baskijskog porijekla, a Higuain te krvi ima zbog djeda koji je davno još emigrirao u Argentinu.

Ipak, u međuvremenu stigao je odgovor i iz španskog kluba čiji je direktor Rafa Alkorta stavio tačku na te napise.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da biste igrali kod nas, morate biti rođeni ovdje ili se tu formirali kao igrač. Ako ne ispunjavate to, sve je uzaludno. Ne znamo mogu li se ta pravila jednog dana izmijeniti, ali danas su takva", objasnio je sportski direktor Alkorta.

Za Athletic Bilbao inače igra i naš reprezentativac Kenan Kodro, koji je, za razliku od Higuaina, rođen u San Sebastianu gdje je svojevremeno kao igrač veliki trag ostavio njegov otac Meho.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi