Gorko upoznavanje Spezije sa Serijom A, VAR poništio tri gola istom igraču

Debi za zaborav

Gorko upoznavanje Spezije sa Serijom A, VAR poništio tri gola istom igraču

A. Čaušević

Spezija je imala debi za zaborav u Seriji A. U svom prvom nastupu u elitnom rangu italijanskog fudbala ovaj klub je upisao težak poraz. 

Spezija ne može igrati domaće mečeve na svom terenu pa je Sassuolo dočekala na tadionu Dino Manuzzi i pretprila težak poraz rezultatom 1:4.

Prvo poluvrijeme i nije bilo toliko loše za debitanta u Seriji A. Sassuolo je vodio sjajnim golom Đurčića iz 12. minute, a Galabinov je izjednačio u 30. minuti za rezultat prvog dijela.

Ipak, u drugom poluvremenu potpuni raspad nominalnog domaćina. Berardi je u 64. minuti uspješno pogodio iz penala, a dvije minute kasnije zabija i Defrel.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačan rezultat u 76. minuti postavio je Caputo i tako već na startu pokazao Speziji da je Serije A potpuno drugi svijet za Seriju B.

Inače, gostima je VAR tehnologija poništila čak tri gola i to zbog ofsajda. Interesantno svi poništene pogotke je postigao je Caputo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi