Majstor ostaje majstor: Šmekerski pogodak Lukasa Podolskog

Igra u Poljskoj sa 37 godina na leđima

Majstor ostaje majstor: Šmekerski pogodak Lukasa Podolskog

H. Zilić

Većini fudbalera godine ne mogu ništa. Kada si majstor, onda si jednostavno majstor. Magija u nogama, a i rutina zabijanja pogodaka, teško se mogu zaboraviti. Uvijek ostaje taj osjećaj, što je večeras demonstrirao i legendarni Lukas Podolski.

Bivši 37-godišnji reprezentativac Njemačke nosi dres poljskog Gornika.

Stigao je prošle sezone u zemlju odakle su mu roditelji i tako je na neki način odlučio zahvaliti i Poljacima te možda karijeru završiti u poljskoj Ekstraklasi.

U duelu 15. kola postigao je svoj ovosezonski ligaški prvijenac u dresu Gornika u meču protiv Widzew Lodza.

Igrala se 24. minuta kada je Podolski šmekerski pokazao da je još uvijek prisutna golgeterska rutina, asistent je bio Janza. To je bio pogodak za 2:0.

Nakon sat vremena igre Gornik vodi sa 3:0. Dvostruki strijelac je još bio Wlodarczyk.

Pogodak Podolskog pogledajte OVDJE.

Nakon epizoda u Kobeu i Anatalyasporu, Podolski je prošle sezone potpisao za Gornik i na 29 mečeva zabio je devet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U karijeri je nosio dres Kolna, Bayerna, Arsenala, Intera i Galatasaraya.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 130 utakmica i postigao 49 pogodaka. Sa Gornikom ima ugovor do ljeta naredne godine, a da li će nakon toga produžiti ugovor, pronaći novu sredinu ili završiti karijeru ostaje nam da vidimo. Kada mu bude istekao ugovor sa Gornikom (30.6.2023.) imat će 38 godina jer će 4. juna 2023. godine proslaviti svoj 38. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi