GOŠK bolji od Goražda

Novi trijumf Gabeljana

GOŠK bolji od Goražda

H. Zilić

Posljednji duel desetog kola Prve lige FBiH odigran je danas u Gabeli.

GOŠK je dočekao ekipu Goražda, a konačan rezultat je glasio 2:1 za Gabeljane.

GOŠK je bolje otvorio utakmicu. Bio je opasniji, stvorili su nekoliko dobrih prilika pred golom gostiju, ali nedostajala je završnica.

Ipak u 29. minuti slavlje u Gabeli. Dobru akciju GOŠK-a golom je krunisao Bošković za 1:0.

Pogodak nije puno poremetio goste sa Drine koji su također imali svojih prilika, a jendu takvu su pretvorili u pogodak u 35. minuti, kada je Šubo pogodio za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku GOŠK je imao više posjed, gosti su bil idisciplinovani u odbrani, a u 77. minuti novo slavlje domaće ekipe, kada je Srđan Vulić pogodio za 2:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:


NK GOŠK: Bobić, Ramljak, Tipurić, Hasanović, Peko, Matova, Bošković, Haračić, Rizvanović, Šantić, Vulić. Trener: Ivan Bubalo.

FK Goražde: Šehović, Antić, Ćulov, Dučić, Jolović, Šubo, Koprivica, Đuderija, Islamagić, Karić, Handžić. Trener: Darko Vojvodić.

Top Komentari

Brazuka
I najbolja su ekipa nema sta. Ovi Goražde leže 50 minuta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi