GOŠK najefikasnija momčad sezone, Ramić prvi strijelac

U Gabeli proslavili titulu prvaka

GOŠK najefikasnija momčad sezone, Ramić prvi strijelac

Samir Mlaćo

Završena je sezona 2016/17 Prve lige Federacije BiH. 

Prvak za takmičarsku sezonu 2016/2017 je NK GOŠK iz Gabele.

NK GOŠK je u posljednjem 30. kolu Prve lige Federacije BiH sa 1:0 savladao FK Velež, te osvojio titulu prvaka Prve lige FBiH za sezonu 2016/2017.

Prvak Prve lige FBiH je u 30 odigranih utakmica osvojio 56 bodova. Tim iz Gabele je 16 puta upisao pobjedu, osam utakmica je odigrao neodlučenim rezultatom, dok je u šest utakmica poražen, uz gol razliku 50:26. Time su izabranici Darka Vojvodića i najefikasnija momčad sezone, te imaju drugu najbolju odbranu u ligi, odmah iz momčadi Čapljine koja je primila samo 25 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Najbolji strijelac NK GOŠK ove sezone je Mirsad Ramić sa 18 postignutih pogodaka, a sljede ga Ereiz Josip sa 8 i Bošnjak Miljenko sa 7 postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi