Prvoligaš sa ozbiljnim i velikim dometima: GOŠK zasjeo na lidersku poziciju

Pobjeda u derbiju

Prvoligaš sa ozbiljnim i velikim dometima: GOŠK zasjeo na lidersku poziciju

S. Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a u derbiju 7.kola Prve lige FBiH savladali su danas TOŠK na gostovanju sa 0:2.

Bio je to duel dva tima koja su najviše pokazala u dosadašnjem dijelu sezone uz Igman iz Konjica, a sasvim zasluženo tri boda idu u Gabelu.

Priznali su to i domaćini, a raduje da je sve proteklo u fer i korektnoj atmosferi. GOŠK je slavio golovima Boškovića i Haračića, te pokazao da je zasluženo lider na tabeli. Gabeljani su djelovali čvrsto, znali su od prve minute šta žele, a šef struke Ivan Bubalo definitvno je pokazao kako jedna ekipa treba izgledati u derbiju sa puno naboja te prepunim tribinama i sjajnom publikom što vjerni navijači TOŠK-a svakako jesu.

GOŠK je u mnogo čemu već premijerligaš, ali to treba ovjeriti na zelenom terenu, jedinom pravom mjerilu.

Čelnici kluba iz Gabele ništa nisu prepustili slučaju pa je ekipa tako u subotu doputovala u Usoru gdje će boraviti do srijede, kada igra meč 16-tine finala Kupa BiH. Sa željom da nogometaši i stručni štab budu odmorni i skoncentrisani za nove izazove, za to su obezbijeđeni svi uslovi, a rezultat onda teško može izostati.

Vjerovali su u GOŠK-u i u trenera Bubala nakon nešto slabijeg otvaranja sezone, pružili mu podršku, a on je uzvratio na najbolji način - pet vezanih pobjeda, uključujući i meč Kupa.

Ako uz to dodamo da je GOŠK jedini prvoligaš u kojem su primanja nogometaša, trenera u svih ostalih uposlenika redovna, te da nogometaši redovno budu 'nagrađeni' za dobre rezultate, onda sve vodi ka tome da se radi o itekako financijski stabilnom klubu i organizacijski sjajno posloženom.

GOŠK sada čeka meč Kupa u srijedu protiv Ljubića, a onda derbi sa Gradinom iz Srebrenika. Već sada je jasno da će pored već stalnih gostiju kao što su Zdravko i Zoran Mamić, biti i brojna druga poznata imena, ali i simpatizeri ovog kluba kako iz Gabele, tako i okolnih gradova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK je ipak posebna priča bh. nogometa, pozitivna u moru negativnih koje nas 'ubijaju' iz vikenda u vikend.

O malom mjestu i 'velikim' ljudima koji lude vole jedan klub i nećemo ponavljati priču. Priča je to koja već dugo godina traje, a kako protiče, čini se da će još dugo trajati.

Top Komentari

user1605368976
Zdravko Mamić je čudo.
4 0
Prazina
Mamići su ušli već u GOŠK i u Posušje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi