Rožman zadovoljan pas igrom, Ćorić htio treći gol, a sada žali za dva boda
Foto: K. Dedić

Izjave nakon sjajnog meča u Gabeli

Rožman zadovoljan pas igrom, Ćorić htio treći gol, a sada žali za dva boda

Eldar Ganibegović

GOŠK i Sarajevo remizirali su rezultatom 2:2 u Gabeli u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon utakmice utiske su dali treneri oba tima, Denis Ćorić i Simon Rožman.

Prvi je riječ dobio trener Sarajeva, Simon Rožman. Gledajući kretanje rezultata, on može na kraju biti zadovoljniji od kolege s druge strane.

"Bilo je puno stvari. Apsolutno smo došli u niz nekih dugih lopti, bilo je samo nabijanje gore-dole i došli smo do zaostatka od 2:0. Kad smo se smirili i povezali par pasova, onda smo došli do naše igre kako bi htjeli. Imali smo s Durakovićem jednu meč loptu, ali kako god. Mislim da na kraju, kad podvučeš crtu mislim da je remi nekako pravičan. Ne bi smjeli dozvoliti niz dugih lopti i izležavanja, ali kada smo spustili loptu, zadovoljan sam s time", rekao je Rožman, pa nastavio:

"Ziljkić i Trako su se razbolili, Peneranda se povrijedio kroz sedmicu i bili smo u hendikepu u gornjem dijelu. Sigurno je kapiten ekipe jako bitan za našu ekipu, ali dobili su i drugi šansu. U ovaj mjesec dana smo zarotirali sve igrače da vidimo šta imamo. Ja bih rekao neka dobra uvertira u to, ali svjesni smo svega šta sve moramo napraviti."

"Samo smo imali jednu rotaciju gdje smo htjeli dati šansu i Radoviću. Ostalo je bilo koji su bili zdravi i spremni. Sigurno nam je malo falilo u ofanzivnom djelu, ali možda jedina stvar koju ne bih želio jesu te preduge lopte. Bilo je puno nabijanja. Kada smo smirili loptu bilo je dobro", istakao je ponovo Rožman, pa poentirao:

Oglasi

"Jedan dobar karakter. Kada se vratiš s 2:0 na 2:2, mislim da možemo biti zadovoljni s tim."

Trener ekipe GOŠK-a, Denis Ćorić, žali za propuštena dva boda, iako bi prije utakmice potpisali i bod. 

"Prije svega moram čestitai mojim momcima na večerašnjoj utakmici. Da nam je neko ponudio bod mi bi ga objeručke uzeli, ali s obzirom na situaciju tokom svih 90 minuta večeras, ostaje nam žal za ova propuštena dva boda, nemam šta reći", rekao je Ćorić, pa nastavio:

"Mislim da smo odigrali danas našu najbolju utakmicu u ovih šest kola. Taktički zrelo, pametno, te tri-četiri minute su nas koštale dva boda. Ako budemo na ovom nivou vjerujem da možemo ispuniti ciljeve i preponosan sam na ove dečke."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada imate vodstvo od 2:0 u tom trenutku sam razmišljao da idemo po treći gol. Osjetio sam da Sarajevo u tom trenutku pada, ali evo, nespretna neka naša reakcija vratila je Sarajevo u igru i taj drugi gol mislim da je autogol bio, da je nekoga lopta dirnula. U 92. minuti imate stopostotnu šansu, ostane žal za dva propuštena boda", mišljenja je trener Gabeljana.

"Imamo sada 14 dana da se odmorimo, imamo rovitih igrača, tri-četiri igrača koja su nama vrlo bitna i ja se nadam da će oni biti u rosteru za ovo što nas čeka", zaključio je. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vidi li ovaj covjek da smo u odbrani prekida i ubacaja smijesni?...skoro sve golove smo tako primili do sada...ispali smo iz Europe zbog takvih golova...Dupovac je bio Franco Baresi za sve ove odbrambene,bar je lik znao krenuti na loptu i skociti...
2 0
DOKTOR_GAZ_
Zeljkovic je BERNARDO SILVA za RAZNORAZNE JULARDZIJE I SOLDE..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi