Fudbalska poslastica u Gabeli: GOŠK vodio sa 2:0, a onda je Ajdin Hasić spasio Sarajevo!
Foto: K. Dedić

Na kraju ekipe podijelile bodove

Fudbalska poslastica u Gabeli: GOŠK vodio sa 2:0, a onda je Ajdin Hasić spasio Sarajevo!

Endin Čaušević

GOŠK i Sarajevo odigrali su večeras u Gabeli sjajnu utakmicu na kojoj smo vidjeli čak četiri gola, a rezultat je na kraju bio 2:2. Domaći su imali vodstvo od 2:0 sredinom drugog poluvremena, ali je sjajni Ajdin Hasić uspio na kraju da spasi goste s Koševa.

GOŠK je zaprijetio već u trećoj minuti kada je Mandić centrirao za Gogića koji šutira glavom preko gola Sarajeva. Već u idućem napadu prijeti i Sarajevo, Avramovski dobro šutira, ali Bobić je bio siguran.

Veliku šansu GOŠK je imao u 16. minuti Soldo pravi nevjerovatnu grešku i daje loptu Šeri koji je veoma dobro šutirao, no stativa je spasila goste s Koševa.

Sarajevo je uzvratilo 15 minuta kasnije. Julardžija je uposlio Kyeremeha koji je šutirao bez previše oklijevanja, ali jedan od igrača domaćeg tima s gol linije izbija loptu i spašava GOŠK.

Gogić je pokušao u 35. minut s vrha kaznenog prostora, no lopta ide pored gola Sarajeva. Nekoliko minuta kasnije gužva ispred gola bordo kluba, ali je Aničić u posljednji trenutak uspio da izbije loptu.

Oglasi

Ipak, u narednom napadu nije bilo spasa za Sarajevo. Nakon kornera Šero je pogodio prečku, ali se lopta ponovo vraća njemu u noge i ovaj put je uspio da postigne gol za 1:0 i veliko slavlje na tribinama stadiona u Gabeli.

GOŠK je mogao u finišu prvog dijela da udvostruči prednost. U šansi je ponovo bio Gogić, ali je Soldo ovaj put dobro reagovao i u posljednji trenutak uspio je da izblokira njegov udarac.

Početkom drugog dijela prvu zanimljivu situaciju vidjeli smo u 50. minuti kada je Avramovski pao u kaznenom prostoru GOŠK-a i tražio je penal nakon duela s jednim igračem GOŠK-a, ali je glavni sudija samo odmahnuo rukama.

Osam minuta kasnije novi šok za Sarajevo jer je GOŠK uspio da povede sa 2:0. Šahinović brani jedan udarac igrača domaćih, no lopta se nekako odbila do Mihaljevića koji je udvostručio prednost GOŠK-a.

Oglasi

Činilo se tada da je Sarajevo u nokdaunu, no klub s Koševa pokazao je da ih nikad ne treba otpisati. Rožman je na teren poslao Ajdina Hasića, a ispostavilo se da je to bio njegov najbolji mogući potez.

Hasić je na scenu stupio već u 62. minuti kada je zabio gol za 2:1, ali ruku na srce Bobić je očajno reagovao i najveći je krivac što je lopta završila u mreži.

No, samo četiri minuta kasnije bilo je 2:2. U centru pažnje ponovo Hasić koji sjajno šutira s 20-tak metara, lopta je zakačila jednog igrača GOŠK-a i prevarila Bobića, te završila u mreži za potpuni povratak Sarajeva u meč.

Do potpunog preokreta Sarajevo je moglo u 73. minuti. Duraković je šutirao s nekih osam metara, no lopta ide tik pored stative gola Bobića i ostalo je 2:2 na semaforu. Petanestak minuta prije kraja i domaći su tražili penal nakon jednog duela pred golom Sarajeva, no i ovaj put je Jelić samo odmahnuo rukama. Malo zatim, skoro s vrha kaznenog prostora Renan pokušava glavom, no Bobić ponovo spašava GOŠK.

Oglasi

Sarajevo je pokušavalo do kraja utakmice da dođe do potpunog preokreta i pobjede, ali je GOŠK uspio da se odbrani i pred sami kraj je imao dvije velike prilike za pobjedu. Nakon jedne greške Šahinovića dva puta su domaći šutirali sa nekoliko metarta, no Aničić i Avramovski su gotovo s gol linije izbijali loptu.  Na kraju je ostalo 2:2 što je čini se i najrealniji rezultat večerašnje predstave u Gabeli.

Premijer liga, 6. kolo:

GOŠK - Sarajevo 2:2 (Šero 41', Mihaljević 57'/Hasić 62', 66')

GOŠK: Bobić, Šuta, Skorup, Ramljak, Musulin, Šero, Radenović, Mihaljević, Obšivač, Mandić, Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Šahinović, Čataković, Renan, Kyeremeh, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Avramovski, Aničić, Buljubašić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Samo još da dodam, sudija je produžio drugo poluvrjeme za 4 minuta. U drugom poluvremenu pala 4 gola, data 3 žuta kartona, izvršeno 9 izmjena, o valjanju igrača Goška, sumilurianju, silnim prekidima suvišno je govoriti. Pitam ove ŠTRUMFOVSKE EKSPERTE, može li takav sudija uopšte biti u fudbalu. Ostali, koji niste strucnjaci, PROCJENITE SAMI...!!!
2 8
bazaorao
Definitivno je sudija trebo svirati penal. Prije nekoliko za Velež a večeras za Gošk. Dokle više?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi