Ogromna tri boda za GOŠK: Skorup fenomenalnim pogotkom ostavio Tuzla City bez bodova u Gabeli!
Duel začelja tabele pripao GOŠK-u

Slavlje domaćina

Ogromna tri boda za GOŠK: Skorup fenomenalnim pogotkom ostavio Tuzla City bez bodova u Gabeli!

O. Lekić, foto: K. Dedić

NK GOŠK došao je do velika tri boda u borbi za opstanak. U Gabeli je u 27. kolu Wwin lige domaći tim savladao FK Tuzla City rezultatom 1:0.

GOŠK i Tuzla City vode veliku bitku za opstanak u Wwin ligi. Današnji međusobni duel pokazao je zašto je to tako jer je prikazana izuzetno slaba igra s obje strane.

Apsolutno ništa se nije moglo vidjeti u prvom poluvremenu ovog duela. Važnost utakmice u borbi za opstanak pokvarila je utakmicu, nije se previše toga dešavalo pred oba gola i na odmor se otišlo bez pogodaka (0:0).

Treba istaći da su domaći bili nezadovoljni suđenjem Dražena Marića i to su mu odlučili reći u lice po odlasku na odmor.

Prvo značajnije dešavanje desilo se u 54. minuti pred golom domaćeg tima. Nukić se našao u dobroj poziciji, nije uspio pogoditi svoju mrežu.

Dvije minute kasnije domaći traže penal nakon što je Gogić pao u kaznenom prostoru, Marić se nije oglasio.

Oglasi

U 64. minuti GOŠK konačno prijeti. Hasukić šutira s nekih 12 metara, njegov udarac brani golman gostujuće ekipe.

Pet minuta kasnije GOŠK vodi. Skorup je jedu odbijenu loptu dočekao na 25 metara od gola i zatim spektakularno pogađa za 1:0.

Nakon primljenog gola Tuzla City nije pokazao previše prema naprijed. GOŠK je defanzivno stajao jako dobro i nije dopuštao previše protivniku.

Na kraju je ostalo 1:0 za GOŠK. Gabeljani su stigli do velika tri boda, sada imaju 31, četiri više od Tuzla Cityja, Igmana i Željezničara.

Wwin liga, 27. kolo:

GOŠK - Tuzla City 1:0

NK GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Hasukić, Nižić, Musulin, Ikić, Radenović, Batarelo, Gogić, Marasović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Abdulahović, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Mehanović, Pantelić, Kobiljar, Sušić, Ćosić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Premijer liga BiH, na tribinama oko 30 gledalaca.Tuga.Ali velika tri boda za opstanak u istoj, nek ima Zrinjski sigurnih šest bodova a za bodove GOŠK-u pobrinuće se NS BiH negdje u gostima.
1 1
Muho
Nije bolje ni u Tuzli kad igra hibridni Husićev raspad od fudbala ! Glupavi Azmire pakuj kofere. tvoji baletani nisu ni za federalne! Nisu ni za KAR pogotovo taj debil Sušić on je samo za bauštele kao i većina ostalih! Sramota od igre i zalaganja. Sa tim nazovi "trenerom" gluperdom i njegovom taktikom tvoj Glogova City liči na krdo goveda !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi