Gospodski gest Cityja nakon utakmice je sve oduševio

Kapa do poda!

Gospodski gest Cityja nakon utakmice je sve oduševio

S. Grebović

Sinoć smo imali priliku uživati, u slobodno možemo reći, antologijskom revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Tottenhama.

Građani su slavili sa 4:3, ali to im nije bilo dovoljno za prolazak dalje jer je ekipa iz Londona u prvom susretu slavila minimalno 1:0 i tako prošla dalje.

Susret je počeo spektakularno, a već nakon 11 minuta rezultat na semaforu glasio je 2:2. City je ekspresno poveo golom Sterlinga, zatim je Son dva puta pogodio, da bi minutu nakon drugog gola gostiju poravnao Bernardo Silva.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima što se tiče prvog poluvremena jer je ponovo Sterling pogodio za 3:2 u 21. minuti susreta. Na 4:2 je povisio Aguero koji je iskoristio sjajan pas De Bruynea, izbjegao ofsajd zamku i zakucao loptu u bliži ugao gola gostiju.

U 73. minuti desio se trenutak koji je prelomio utakmicu. Trippier je izveo korner za Tottenham, na loptu je naletio visoki Llorente i pospremio je u gol. Domaći su se žalili na navodno igranje rukom Španca, ali je Cakir nakon konsultacije sa VAR-om ipak priznao ovaj pogodak.

U sudijskoj nadoknadi nova drama. Eriksen je vraćao loptu koja je pogodila Bernarda Silvu i od njega se odbila do Aguera koji je bio u ofsajdu. U nastavku akcije je Sterling zabio za 5:3 i ogromno slavlje igrača i navijača Cityja. Ipak, VAR je zbog nedozvoljene pozicije Aguera poništio gol Raheema Sterlinga, pa je Tottenham sa porazom do 4:3 prošao u polufinale.

Kada na ovaj način ispadnete, poništenim golom u 93. minuti tada vam sigurno 'nije do života'. Međutim, Manchester City je uprkos ovoj nesreći na kraju na neki ipak ispao pobjednik. Naime, zvanični Twitter nalog prvaka Engleske je čestitao Tottenhamu na prolasku u polufinale i poželio mu sreću u nastavku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potez je to na kojem im možemo samo čestitati!

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi