Gospodski maniri Vuleta Trivunovića

Trener GOŠK-a je velika trenerska budućnost naše zemlje

Gospodski maniri Vuleta Trivunovića

S. Mlaćo

Vule Trivunović (37) je definitivno velika trenerska budućnost naše zemlje.

Trivunović nije baš dugo kraj trenerske klupe nakon zavidne igračke karijere, ali djeluje apsolutno drugačije. Stav, ponašanje, odnos na treningu, utakmici, komunikacija sa protivnicima, medijima, itd.. Sve je na visokom nivou, mnogo većem od Prve lige FBiH, ranga u kojem nastupa njegov sadašnji tim.

Sa Trivunovićem je GOŠK stigao do polufinala Kupa BiH prošle sezone, dok su u ligi svi strahovali kada će se Gabeljani probuditi i u foto finišu sigurno tražiti šansu za Premijer ligu. Pandemija koronavirusa zaustavila je sve planove, ali ne i planove čelnika GOŠK-a koji su Trivunoviću ponudili novi ugovor i odriješene ruke. Nekadašnjem defanzivcu čiji tim pod njegovom trenerskom palicomi igra za gol više. A i to nešto govori.

Nogometaši, treneri i čelnici NK GOŠK održali sastanak

"U GOŠK-u sam naišao na jednu nesvakidašnju korektnost i susretljivost od strane ljudi koje vode klub. Na vrijeme smo razdvojili šta je čiji posao, ni u jednom momentu mi se nisu miješali u rad, a to je ono što mi je kao treneru najvažnije. Stvarno sam u proteklom periodu uživao u radu i vjerujem da će tako biti i u budućnosti, kazao je Trivunović nakon ozvaničenja nastavka saradnje.

Nije niko ni pomislio drugačije. Reći će vam to igrači GOŠK-a, čelnici kluba, protivnici...

Igrao je nekada sjajni defanzivac u Srbiji, Njemačkoj, Rusiji, Poljskoj, te našoj zemlji. U Sarajevu ga navijači i dan danas spominju uz veliko poštovanje.

'Povukao' je popularni Vule mnogo poteze iz bogate igračke karijere na trenerski posao. Za rivale je u prijateljskim provjerama npr, ovog ljeta prihvatio Velež, Željezničar, Zrinjski, Sarajevo... U istoj zemlji žive i nastupaju, ali klubovi su to koji su daleko od GOŠK-a, bez obzira što čelnici ovog fudbalskog fenomena iz Gabele zaslužuju svo poštovanje ovog svijeta za posao koji rade.

Do jučer su igrali Premijer ligu, a vratit će se ubrzo sigurno.

Trivunović nije želio rivale kojima će 'napuniti' mrežu i pohvaliti se naslovom da je GOŠK postigao deset komada amaterima iz treće lige koji su se okupili dva dana ranije. Hrabro je izašao na megdan Veležu (1:1), Željezničaru (1:2), Zrinjskom (1:2), a za generalku Gabeljani imaju aktuelnog prvaka naše zemlje FK Sarajevo.

I nisu se Gabeljani obrukali, čak naprotiv. Taktički i mudri potezi trenerski 'zelenog' Trivunovića mogli su se lako primjetiti.

Uz sve to Trivunović je Gabeljani digao na mnogo veći nivo u svakom pogledu. Odnos sa medijima, pristup, itd., nešto što je započeo Feđa Dudić koji sa uspjehom sada vodi Velež, sada je nastavio Trivunović. I Dudić je došao 'zelen' u Gabelu, a sada je trener od kojeg strahuju i mnogo veća trenerska imena u našoj zemlji. Mnogi su uvjereni da ista sudbina čeka i Trivunovića.

Na Grbavici se tako Trivunović se zahvalio Željezničaru što je njegov tim uopšte izabrao za protivnika, a u isto vrijeme namučio Plave. Amar Osim je deklamovao hvalospjeve, a publika sa zapadne tribine Grbavice isticala da je GOŠK-u mjesto u Premijer ligi. Iskazao je Trivunović tako poštovanje Željezničaru, a to je odlika velikih. Svoje cijeniti, a tuđe poštovati.

GOŠK je jučer saznao i rivale za novu sezonu Prve lige, a prvo kolo će biti vatreno krštenje. Rival je bihaćko Jedinstvo koje se budi i navodno želi borbu za prvo mjesto. 

"Mi smo zadovoljni, u prvom kolu idemo Jedinstvu, to će biti derbi. Moja želja je da igramo pred publikom, jer taj grad voli nogomet. Sigurno da bi bio pravi fudbalski ambijent", riječi su Trivunovića u vrijeme kada njegove mnoge kolege raduju se utakmicama bez publike i plaše atmosfere, izazova, pa u strahu sanjaju o bodovima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ako bude publike, a svi se nadamo da hoće, Trivunović će sigurno dobiti aplauze Pod Borićima.

Samo veliki igrači znaju koliko su bitni mali potezi...

Top Komentari

_admirr.x
Ovakav covijek je dobrodosao u bilo koji grad..Mostar,Zenica,Tuzla,Banja Luka,Sarajevo..Gospodin pravi
11 0
Arnel925
Legenda Sarajeva
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi