Gosti se uzalud radovali: VAR spasio Juventus protiv Sampdorije

Meč u Torinu završen 2:1

Gosti se uzalud radovali: VAR spasio Juventus protiv Sampdorije

Endin Čaušević

Juventus je danas na domaćem terenu pobijedio Sampdoriju sa 2:1 u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Juve je već u drugoj minuti poveo sa 1:0 kada je Dybala uposlio Ronalda na lijevoj strani, portugalski igrač se sjajno namjestio na desnu nogu i zabio za 1:0.

Nakon toga Sampdoria je zaigrala mnogo bolje i stvorila nekoliko solidnih šansi. Gosti su se u 33. minuti vratili u meč kada je lopta pogodila Cana u ruku, a Valeri je pokazao na bijelu tački kada je pogledao VAR. Ipak, mnogi vjeruju da to nije bilo za penala.

No, odgovornost s bijele tačke preuzeo je iskusni Quagliarella koji je svojim 12. golom u sezoni poravnao na 1:1. Do kraja prvog dijela nije bilo opasnijih prilika, te se rezultat nije mijenjao.

Međutim, u nastavku utakmice Juventus je uspio nekako doći do pobjede. Sudija Valeri je ponovo dosudio penal iz gotovo identične situacije. Ovaj put je lopta pogodila u ruku igrača gostiju koji nije mogao to da spriječi, a uz pomoć VAR-a Valeri je dosudio penal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, loptu je uzeo Ronaldo koji je rutinski pogodio za 2:1. Ipak, u sudijskoj nadoknadi gosti su preko Saponare poravnali na 2:2, ali je sudija ovaj put opravdano uz pomoć VAR-a ponišito gol zbog ofsajda. Stara dama je prva na tabeli sa 53 boda, dok je Sampdoria peta sa 29 bodova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Forza Juveeeeeeeeeeeee !!!!!
20 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi