Gostovanje Reala u Kataloniji je pod znakom pitanja
Foto: EPA

Meč protiv Girone se odgađa?

Gostovanje Reala u Kataloniji je pod znakom pitanja

Midhat Šljivak

Meč španske La Lige između Girone i Real Madrida koji je na rasporedu u nedjelju mogao bi biti odgođen.

Razlog su sigurnosne mjere. Postoji mogućnost da Vlada Katalonije tokom vikenda proglasi nezavisnost od Španije, a ovakva eventualna odluka bi izvela ljude na ulice.

Real na rasporedu ima gostovanje u predgrađu Barcelone Gironi. Lokalne vlasti za sada ne mogu da garantuju potpunu sigurnost i postoji mogućnost da se utakmica odgodi.

Trener Kraljeva Zinedine Zidane najavio je kako želi da njegov tim odigra meč bez obzira na politiku.

"Mi se ne plašimo. Želimo odigrati ovu utakmicu i ne želimo misliti o drugim stvarima"; poručio je trener ekipe iz Madrida.

Ako meč ipak bude na programu, Kraljevi će u Kataloniji imati zaista žestoke mjere osiguranja. Određeno je da se neće koristiti klupski autobus, a i u hotelu su napravljene posebne mjere kako ne bi došlo do nekih napada na fudbalere, što navodi da će utakmica ipak biti odigrana.

Gironi je ovo debitantska sezona u La Ligi. Za sada su u devet utakmica osvojili devet bodova i meč sa Realom im je sigurno jedan od najvećih događaja u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane Real Madrid je na trećem mjestu iza Barcelone i Valencije sa 20 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi