Gostujući sektor kao ring: Masovna tuča navijača Levskog, huligani se nisu štedili
FOTO: Sportal.bg

Užasne scene

Gostujući sektor kao ring: Masovna tuča navijača Levskog, huligani se nisu štedili

A. Čaušević

Sektor za gostujuće navijače tokom utakmice Botev Plovdiv - Levski pretvorio se u ring nakon masovne tuče pristalica kluba iz Sofije. 

U 10. minuti utakmice sukobile su se dvije frakcije pristalica Levskog. Na jednoj strani su bili Ultras Levski, a na drugoj Sofia-West.

Tuča je bila na šake bez upotrebe bilo kakvih drugih predmeta, s tim da je poletila i poneka stolica. Neutralni navijači su se sklonili u stranu, ali su neki dobili batine.

Nakon tuče policija je uletjela na tribinu, pojedine huligane izvela na teren i postrojila ih. Nakon toga se situacija smirila.

Interesantno utakmica tokom tuče nije prekidana, a Botev je na kraju slavio sa 2:1.

Otvoreni rat između navijača Levskog traje već dvije godine kada su se dvije najbrojnije frakcije razdvojile i na stadionu u Sofiji navijaju sa različitih tribina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi