Gotal o Želji: Došao bih da zabijam golove i osvajam titule

Potencijalno pojačanje Želje

Gotal o Želji: Došao bih da zabijam golove i osvajam titule

U Željezničaru ovih dana aktivno kuju planove kako da u ljetnom prijelaznom roku ojačaju ekipu pred novu sezonu i izazove na evropskoj sceni. 

Pojačanja poput Zeca, Graovca i Zajmovića će biti od koristi Slavki Petroviću, a čini se kako bi rubrika "dolasci" uskoro mogla dobiti novo ime - Sandru Gotala. Ovaj 25-godišnji napadač koji posjeduje austrijski i hrvatski pasoš prije nekoliko dana je boravio u Sarajevu na pregovorima i velike su šanse da se priključi najtrofejnijem bh. klubu. 

Gotal je za SportSport.ba potvrdio kako je voljan doći na Grbavicu, a otkrio je i da bitku za njegovo dovođenje vodi i Sarajevo. 

"Bio sam u Sarajevu na razgovorima sa Željezničarom i sve je bilo korektno, počevši od razgovora sa Aldinom Čenanom pa nadalje. Ne krijem da bih volio doći. U zadnje vrijeme sam lutao po klubovima i cilj mi je da pronađem svoj mir, pokažem koliko znam i umijem. I Lendrić mi je rekao sve najbolje o klubu, navijačima... Vidjet ćemo šta će na kraju biti od cijele priče. Konačnu riječ će dati predsjednik kluba", kazao nam je Gotal.

Jasno je i da bi Željezničar morao odriješiti kesu za Gotala. 

"Meni nije novac na prvom mjestu. U Želji se trude maksimalno i novac koji mi je ponuđen je možda za njih maksimum, ali za mene nije. Ja sam kroz karijeru zarađivao mnogo više... Ponavljam, volio bih doći i napraviti rezultat, odnosno zabijati golove i osvajati titule."

Kako je kazao, Željezničar nije jedini koji je zainteresovan. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U igru se uključilo i Sarajevo, ali stekao sam osjećaj da me više žele u Želji. Imam kontakte sa još nekoliko klubova, bio je tu i Hajduk, ali ta opcija je otpala", istakao je Gotal koji je u prošlosti uživao status miljenika Torcide. 

Gotal je rođen u Austriji, gdje je odslužio vojni rok i to u elitnoj jedinici Kobre. Karijeru je počeo u Bregenzu, promijenio je nekoliko klubova u rodnoj zemlji, a od 2014. godine je igrao za Hajduk, St. Gallen, Malatyaspor, Ashdod i Piast Gliwice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi