Gotovo je: Inter odredio cijenu za Maura Icardija

Neće ostati na Meazzi

Gotovo je: Inter odredio cijenu za Maura Icardija

E. Čaušević

Priča između Intera i Maura Icardija je čini se završena jer će argentinski napadač na kraju sezone najvjerovatnije napustiti ovaj klub.

Icardi je već mjesec dana van svih planova Luciana Spallettija i utakmice svog kluba većinom posmatra s tribina. Sve je počelo kada mu je oduzeta kapitenska traka, a nakon toga Argentinac je odbio da trenira i igra.

Prvo je poručio da ne može igrati zbog povrede koljena, a onda je pregledima utvrđeno da na govori istinu. Ipak, Icardija još uvijek nema u ekipi, a priča o povredi mu je i dalje prvi razlog.

No, već sada je jasno da ćemo teško više gledati Icardija u dresu Intera ove sezone, te je izgledno da će na ljeto promijeniti sredinu. Madridski AS objavio je da je Inter odustao od novog ugovora i da su spremni prodati Icardija.

Njegova otkupna cijena je 110 miliona eura, no Inter će biti čak primoran i da pristane na manju sumu. Navodno, odredili su da će Icardijeva cijena biti 80 miliona eura što je svakako "mamac" za mnoge klubove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On se najviše povezuje s prelaskom u Juventus i Real Madrid, no čini se da su Kraljevi nešto bliži njegovom dovođenju.

Icardi je ove sezone odigrao 28 utakmica i postigao je 15 golova. Posljednji meč odigrao je još početkom februara.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi