Gotovo je: Ivanović ima novi klub

Potpisuje za Zenit

Gotovo je: Ivanović ima novi klub

Edmir Škorić

Iskusni srbijanski defanzivac Branislav Ivanović stigao je u ruski St. Petersburg.

Ivanović je stigao u Rusiju i očekuje se da do kraja ovog dana zvanično postane član trofejnog Zenita. On bi trebao da potpiše na dvije i po godine sa Zenitom, koji igra u Ligi prvaka i jedan je od glavnih kandidata za naslov u Rusiji, pa je sigurno Ivanović napravio dobar potez.

Bane bi mogao dobiti konačno pravu šansu da igra, budući da ga je Antonio Conte prekrižio i na kašičicu je dobivao šansu posljednjih mjeseci na Stamford Bridgeu, dok je ranijih sezona bio nezamjenljiv u sastavu Plavaca.

Nakon što obavi liječničke preglede, Ivanović će potpisati ugovor sa Zenitom. Srbijanski bek je ove sezone u Premier ligi ukupno imao 13 nastupa, dva u FA Kupu i jedan u Liga kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Ivanović karijeru počeo u ekipi Remonta iz Čačka,, igrao je za Srem, OFK Beograd, Lokomotiv Moskvu i Chelsea, koji ga je 2008. doveo za 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi