"Gotze? Zanimljiv igrač, ali nećemo ga..."

Povezivao se sa francuskim prvoligašem

"Gotze? Zanimljiv igrač, ali nećemo ga..."

Esmer Oštraković

Mario Gotze je završio svoju priču u Borussiji Dortmund.

Fudbaler koji je planetarnu slavu doživio zabivši pogodak u finalu SP-a 2014. godine, s kojim je Njemačka u konačnici stigla do naslova prvaka, obnznanio je kako neće ostati na Signal Iduna Parku.

Bilo je to za očekivati s obzirom da se Gotze ove sezone nije mnogo naigrao u dresu Borussije, a kako mu ugovor ističe, moći će se pridružiti bilo kojoj ekipi koja mu bude spremna ponuditi onakve uvjete koji njega zadovoljavaju.

Prethodnih dana nekoliko klubova se dovodi u vezu s njegovim imenom, a jedan od njih je i Nica, međutim ispostavilo se da u glasinama oko odlaska u Francusku nema istine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"I ja sam pročitao to u medijima i ne znam otkud to. Sigurno da je Mario zanimljiv igrač, ali mi nismo u kontaktu s njim, niti s njegovim agentom. Također, nikada nismo imali ni ambiciju da ga dovedemo", rekao je za Sport1 sportski direktor Julien Fournier.

Savjet oko nastavka karijere nedavno je Gotzeu dao i jedan od najvećih njemačkih fudbalera svih vremena Lothar Matthaus. On je kazao da bi, zbog stila igre, njemu najviše odgovarala Serija A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi