Tri velika pojačanja u Trebinju: Stigli bivši igrači Zrinjskog, Borca i Sarajeva

Leotar se pojačao

Tri velika pojačanja u Trebinju: Stigli bivši igrači Zrinjskog, Borca i Sarajeva

E. Ganibegović

Miljan Govedarica novi je fudbaler Leotara.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac u Trebinje stiže nakon pola godine provedene u ukrajinskom Kryvbasu za koji je nastupio 11 puta i postigao dva pogotka.

Već ima dugogodišnje iskustvo igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa mu privikavanje ne bi trebao biti problem.

Podsjetimo, nastupao je za Zrinjski, Zvijezdu 09, Olimpik, Slobodu i Slaviju u kojoj je i počeo karijeru, a u inostranstvu je igrao još u Srbiji za Donji Srem.

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine upisao je 112 nastupa na kojima je strijelac bio 27 puta.

Osim Govedarice, Leotar je jači i za Nikolu Dujakovića i Miloša Stanojevića. 

Nikola Dujaković dijete je Borca iz Banja Luke, a igrao je još za Krupu, dok Miloša Stanojevića sviveć znaju. Tri godine je nastupao za FK Sarajevo, a posljednji angažman imao je u Kolubari.

Inače, Leotar na proljeće očekuje borba za opstanak u eliti s obzirom na to da se poslije 19 kola u jesenjem dijelu šampionata nalaze na pretposljednjem, 11. mjestu, sa 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ispod njih je samo Radnik s četiri manje, s isto 16 imaju još Posušje i Rudar Prijedor.

Trebinjski tim će proljetni dio sezone otvoriti utakmicom 20. kola za šest dana kada dočekuju FK Sarajevo.

Top Komentari

SarajevoFC
Miloš je pošteno odigrao svaki minut u Sarajevu i možemo mu samo poželiti sve najbolje u nastavku karijere.
4 1
yugopo
Najvise mrzim kad je nasa Liga u pitanju,predstavis pojacanje a u clanku samo za koga je igrao... Jbt 27 godina a 7 klubova promjenio!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi